
Ar desertas gali būti ir lengvas, ir sveikas, ir išvaizdus, ir skanus? Jogurto ir pistacijų panna cotta leidžia atsakyti teigiamai! Ši pistacijų panna cotta tobulai tiks norintiems gaivaus, nesudėtingo, sveikesnio, bet kartu ir prabangaus deserto. Būtent tokio deserto šįkart norėjau ir aš. Pistacijų pastos stiklainėlis spintelėje ir graikiško jogurto indelis šaldytuve, galima sakyti, padiktavo receptą.
Jogurtinė panna cotta su pistacijomis pasižymi švelnia, šilkine, malonia tekstūra, subtiliu pistacijų skoniu ir nuostabiai žalsva spalva. Tai ne tik patrauklus, bet ir lengvai paruošiamas desertas. Gaminimo procesas itin paprastas, tad jis puikiai tiks tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.

Ši panna cotta skani ir viena, bei, jei norite, galite ją papuošti uogomis ar uogų tyre, kurios suteiks gaivumo. Taip pat skrudintomis, smulkintomis pistacijomis, kurios pridės malonaus traškumo.
Panna cottos gaminimas nereikalauja daug laiko ar ypatingų kulinarinių įgūdžių. Pagrindiniai ingredientai – tik graikiškas jogurtas, pistacijų pasta, pienas, nedidelis kiekis cukraus bei želatina. Ingredientai sumaišomi, pakaitinami ir paliekami sustingti šaldytuve. Rezultatas – ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus desertas.

Jogurtinė pistacijų panna cotta
admin Ar desertas gali būti ir lengvas, ir sveikas, ir išvaizdus, ir skanus? Jogurto ir pistacijų panna cotta leidžia atsakyti teigiamai!… Saldus stalas panna cotta, pistacijų panna cotta, panna cotta su pistacijomis, jogurtinė panna cotta, jogurto panna cotta, panna cotta su jogurtu, gaivi panna cotta, panna cotta desertas, itališkas desertas, desertas stiklinėse, desertas taurėse European SpausdintiIngredientai
- 400 g graikiško jogurto (kambario temperatūros)
- 100 g kokosų pieno
- 200 ml augalinio arba įprasto pieno
- 70 g pistacijų pastos (jei
- 50 g cukraus
- 8 g smulkiai maltos želatinos
- 1 a.š. vanilės pastos arba ekstrakto
Papuošimui, jei norisi:
- Šviežių ar trintų uogų
- Kepintų, smulkintų pistacijų branduolių
Gaminimas
- Želatiną užpilkite 50 ml pieno ir palikite išbrinkti.
- Puode sumaišykite likusį pieną, kokosų pieną, cukrų ir vanilės pastą. Kaitinkite, kol cukrus ištirps.
- Tuomet sudėkite pistacijų pastą ir intensyviai maišykite rankine šluotele, kol įsimaišys. Kaitinkite, kol masė taps pakankamai karšta, bet neužvirkite. Nuimkite nuo kaitros.
- Ištirpinkite išbrinkintą želatiną ir įmaišykite į panna cotta masę ir palikite trumpam pravėsti.
- Paruoštą masę iš lėto pilkite į graikišką jogurtą ir intensyviai maišykite, kol taps vientisa.
- Išpilstykite į taures ar stiklines ir įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
- Nebūtina, bet galite papuošti uogomis ir skrudintomis pistacijomis.

Jei mėgstate panna cottą, kviečiu peržiūrėti ir šiuos receptus:
- Jogurtinė baltojo šokolado panna cotta.
- Tartaletė su baltojo šokolado panna cotta ir serbentų želė.
- Braškių ir bazilikų panna cotta.
- Kokosinė panna cotta su citrinos nata (be pieno produktų).
- Kavos skonio panna cotta su cikorija (be pieno produktų).
O jei mėgstate pistacijas, šie pistacijų desertai ypatingi: