
Serbentai neretai vertinami, kaip prastesnė uoga. Taip, jie rūgštūs, bet desertai su jais yra tokio gerumo! Ši tartaletė su baltojo šokolado panna cotta ir serbentų želė – puikus įrodymas. Jai naudojau baltuosius serbentus, bet tiktų ir kitos spalvos serbentai. Drąsiai galima naudoti šaldytus, nes receptui reikalinga serbentų tyrė.
Tartaletė vienbalsiai įvertinta kaip labai skani, netgi prabangi. Stalas sakė, puikiai tiktų į desertinės meniu! Svarbiausia, kad pagaminti super paprasta! Trapios tešlos rekomenduoju pasidaryti dvigubą kiekį ir pusę užsišaldyti – labai praverčia kitiems kartams. O jei trapios tešlos krepšelį kepti tingite, galit daryti šokoladinių sausainių ir sviesto pagrindą – bus dar paprasčiau.

Jei mėgstate serbentus, dar vienas desertas, kurio nevalia neišsikepti yra šis nuostabus pyragas su serbentais.


Tartaletė su baltojo šokolado panna cotta ir serbentų želė
admin Serbentai neretai vertinami, kaip prastesnė uoga. Taip, jie rūgštūs, bet desertai su jais yra tokio gerumo! Ši tartaletė su baltojo… Saldus stalas serbentai, tarlatelė, pyragas su serbentais, baltieji serbentai, gaivus desertas European SpausdintiIngredientai
Trapiai tešlai:
- 150 g kvietinių miltų
- 15 g nesaldintos kakavos miltelių
- 90 g šalto sviesto + gabalėlio formai ištepti
- 35 g cukraus pudros
- 1 mažo kiaušinio
- Žiupsnio druskos
Baltojo šokolado panna cotta įdarui:
- 350 ml riebios grietinėlės
- 100 ml pieno (3,5% rieb.)
- 30 g cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- nuo 1 citrinos bulvių skustuku juostelėmis nuskustos žievelės
- 70 g baltojo šokolado
- 12 g smulkiai maltos želatinos (naudoju Dr. Oetker, man ji pati geriausia, kadangi želatinos stiprumas skiriasi, geriau tokią ir naudokite)
Serbentų želė:
- 180 g baltųjų serbentų tyrės (330 g serbentų suplakiau plaktuvu ir pertryniau per sietelį)
- 65 g cukraus
- 7 g smulkiai maltos želatinos (naudoju Dr. Oetker)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 20 ml vandens
Gaminimas
Tešlos gaminimas:
1. Elektriniu kombainu ar smulkintuvu sutrinkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, cukraus pudrą ir druską, tik kol ingredientai susimaišys (jei neturite, galite trinti rankomis).
2. Įsijokite miltus, kakavą ir trumpai sumaišykite iki trupinių.
3. Įmuškite kiaušinį, suformuokite tešlą (minkyti nereikia) ir palaikykite šaldytuve apie 20 min.
4. Kepimo formą patepkite sviestu. Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir įtieskite arba įlipdykite rankomis į formą. Subadykite šakute ir palaikykite šaldytuve apie 30-60 min.
5. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Palikite atvėsti.
Panna cotta įdaro paruošimas:
1. Baltąjį šokoladą supjaustykite smulkiais gabalėliais.
2. Grietinėlę sumaišykite su 50 ml pieno, cukrumi, vanilės ekstraktu ir citrinos žievele. Jei turite laiko, palikite šiek tiek pastovėti, kad įsigertų citrinos aromatas.
3. Pašildykite, kol masė taps karšta (užvirti nereikia). Perkoškite per sietelį ir išmeskite citrinos žievelę.
4. Sudėkite baltąjį šokoladą ir gerai išmaišykite, kad neliktų šokolado gabalėlių.
5. Želatiną užpilkite likusiu 50 ml pieno, kelias minutes išbrinkinkite ir ištirpinkite.
4. Į panna cottą įmaišykite želatiną, kol pilnai ištirps.
5. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite ant tešlos pagrindo. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
Serbentų želė paruošimas:
1. Pašildykite serbentų tyrę su cukrumi, kol cukrus ištirps. Sudėkite vanilės ekstraktą.
2. Želatiną užpilkite vandeniu, išbrinkinkite. Pašildykite ant lėtos ugnies, kol ištirps (nevirkite).
3. Į ištirpusią želatiną nuolat maišant pilkite serbentų tyrę, kol sumaišysite abi mases. Palikite šiek tiek atvėsti, tik stebėkite, kad nepradėtų stingti.
4. Supilkite ant panna cotta sluoksnio ir palikite pilnai sustingti.

