Gaivi, lengva, švelnaus skonio kokosinė panna cotta su citrinos nata – puikus pavasariškas desertas, kurį paruošite labai greitai. Receptas toks paprastas, kad, tikiu, pavyks kiekvienam. Teks truputėlį palaukti, kol sustings, bet ir tai ilgai neužtrunka. Galite mėgautis jau šiandien!
Ir dar, šis desertas – be nuodėmės. Vietoje riebios grietinėlės ir karvės pieno naudojau kokosų kremą ir augalinį pieną. Saldinau klevų sirupu, tačiau kokosų pienas natūraliai yra šiek tiek salstelėjęs, tad jei saldžiai nemėgstate ir norite dar sveikiau – galite šios panna cottos ir visai nesaldinti.
Linkiu skanių įspūdžių!
Kokosinė panna cotta su citrinos nata ir uogomis (be pieno produktų)
admin Gaivi, lengva, švelnaus skonio kokosinė panna cotta su citrinos nata – puikus pavasariškas desertas, kurį paruošite labai greitai. Receptas toks… Saldus stalas panna cotta,kokosinis desertas, sveiki desertai, sveikas desertas, skanu ir sveika, kokosų pienas, kokosų kremas European Spausdinti
Porcijos: 5
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 250 ml tiršto kokosų kremo (renkuosi 24% Santa Maria Lietuva)
- 150 ml augalinio pieno gėrimo (renkuosi Alpro coconut)
- 1 citrinos žievelės (nuskuskite peiliu ar bulvių skustuku)
- 10 g Dr.oetker želatinos + 3-4 v.š. šalto vandens
- 3-4 a.š. klevų sirupo
- Žiupsnio maltos vanilės arba 1/2 vanilės lazdelės arba šlakelio vanilės pastos
- Trintų aviečių arba braškių (patiekimui)
*Želatinos stiprumas skiriasi, todėl naudojant kitą želatiną, reikalingas kiekis gali šiek tiek skirtis.
Gaminimas
- Sumaišykite kokosų pieną, augalinį pieną, klevų sirupą, vanilės sėklas, citrinos žievelę ir, jei naudojate, vanilės ankštį. Užvirkite. Palikite šiek tiek pastovėti, kad į pieną įsigertų skoniai.
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite.
- Perkoškite ir išmeskite citrinos žievelę ir, jei naudojote, vanilės lazdelę.
- Į želatiną įpilkite šiek tiek pieno mišinio, gerai išmaišykite ir pastoviai maišant supilkite visą likusį skystį.
- Išpilstykite į indelius ar stiklines ir įdėkite į šaldytuvą, kol sustings (bent 4 val., bet skanesnė, palaikyta ilgiau). Jei norėsite patiekti be indelių, juos kelias sekundes įmerkite į karštą vandenį: panna cotta turėtų gražiai išslysti į lėkštes.
- Patiekite su trintomis avietėmis, braškėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.