
Tas magiškas vasaros metas kviečia vaišintis gaivesniais, lengvesniais bei greitai pagaminamais desertais. Ir žinoma, jis kviečia virti uogienes, tad šįkart atkeliauju su deserto ir uogienės duetu, kuriame:
- Nuostabi aromatinga braškių uogienė su citrina ir vanile.
- Jogurtinė baltojo šokolado panna cotta. Tai liesesnė klasikinės panna cottos versija, pagardinta tais pačiais ingredientais, kaip ir mano braškių uogienė – citrina ir vanile.
Jogurtinė, vanile ir citrina kvepianti panna cotta išties puiki. Ji lengvo skonio, neriebi, nes vietoje riebios grietinėlės naudojau liesą, 12% riebumo, grietinėlę ir graikišką jogurtą. Panna cottai malonaus saldumo suteikiau įmaišydama balto šokolado. Žinojau, kad bus labai gerai, nes anksčiau esu gaminusi tartaletę su baltojo šokolado panna cotta ir serbentų želė, tik tąkart gaminau riebesnę panna cottą, labiau tinkančią pyragui.

O kuo gi šiuo metu gardinti desertus, jei ne braškėmis? Puikią, tirštumu džemui prilygstančią, citrina ir vanile paskanintą braškių uogienę išviriau per keletą minučių. Su Dansukker cukrumi uogienėms prireiks tik tiek laiko ryškiaspalvei, aromatingai, daugiau vitaminų ir skonio išsaugančiai uogienei paruošti. Dėl sudėtyje esančio pektino vėsdama uogienė stipriai sutirštės, o šermukšnių uogose randamas kalio sorbatas apsaugos nuo rūgimo ir pelijimo, nors naudosime perpus mažiau cukraus. Šį cukrų jau daug metų naudoja net mano močiutė, todėl visad džiaugiamės tirštomis, nepervirtomis uogienėmis ir džemais.

Man dar labai patinka Dansukker cukrus marmeladams – galima jo naudoti dar mažiau, o uogienės, džemai, marmeladai išsilaiko visus metus. Praėjusiais metais su juo viriau tobulai pavykusius aviečių ir šilauogių marmeladus. Šeimai labai patiko, prašo išvirti ir šiemet.
Iš recepte nurodyto kiekio braškių uogienės išsivirsite daugiau, nei prireiks panna cottai pagardinti. Man gavosi apie 1200 ml, tad patogiausia panna cottai reikalingą kiekį atidėti, o likusį užkonservuoti. Nors braškių uogienę su citrina ir vanile ruošiau žiemai, tiesiog negalėjau susilaikyti vieno stiklainėlio neatidariusi iškart. Norėjosi juk ir paragauti, ir vasarišką panna cottą pagardinti. Ši panna cotta – naujas mano mėgstamas vasaros desertas. Ar jis taps ir jūsų mėgstamu desertu? Duokite šansą ;).


Braškių uogienė ir ja gardinta jogurtinė baltojo šokolado panna cotta
admin Tas magiškas vasaros metas kviečia vaišintis gaivesniais, lengvesniais bei greitai pagaminamais desertais. Ir žinoma, jis kviečia virti uogienes, tad šįkart… Saldus stalas Braškių uogienė ir ja gardinta jogurtinė baltojo šokolado panna cotta European SpausdintiIngredientai
Braškių uogienei su citrina ir vanile (apie 1200 ml):
- 1 kg braškių
- nuo 1,5 citrinos nutarkuotos žievelės
- 100 ml citrinų sulčių
- 2 a.š. vanilės pastos ar ekstrakto
- 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
Jogurtinei panna cottai su baltuoju šokoladu (6 porcijoms):
- 450 ml liesos grietinėlės (10-12% rieb.)
- 250 g kambario temperatūros graikiško jogurto
- 80 g baltojo šokolado
- 20 g cukraus
- 1 vanilės lazdelės arba 1 a.š. vanilės pastos/ ekstrakto
- nuo 1 citrinos bulvių skustuku stambiomis juostelėmis nuskustos žievelės
- 9 g smulkiai maltos želatinos
- 50 ml pieno arba vandens (želatinai užpilti)
- Apie 8 v.š. braškių uogienės su citrina ir vanile
Gaminimas
Braškių uogienės su citrina ir vanile gaminimas:
- Braškes nuplaukite ir, priklausomai nuo dydžio, pasmulkinkite į 2-4 dalis. Puode sumaišykite braškes, citrinos sultis ir žievelę. Pakaitinkite, kol pradės garuoti.
- Suberkite cukrų uogienėms, išmaišykite ir virkite apie 8 min. ant nedidelės kaitros, retkarčiais pamaišant.
- Įmaišykite vanilės pastą ar ekstraktą.
- Supilkite į sterilizuotą stiklainį ir sandariai uždarykite. Palikite atvėsti. Uogienė atrodys skysta, bet vėsdama sutirštės iki džemo konsistencijos. Jei naudosite panna cottai pagardinti, įdėkite į šaldytuvą, kad greičiau sutirštėtų.
- Uogienę laikykite vėsioje vietoje. Atidarius, laikykite šaldytuve.
Jogurtinės baltojo šokolado panna cottos gaminimas:
- Baltąjį šokoladą labai smulkiai supjaustykite.
- Jei naudojate vanilės lazdelę, ją perpjaukite per pusę ir išskobkite vanilės sėklas.
- Į grietinėlę sudėkite cukrų, citrinos žievelę, vanilės sėklas ir lazdelę (arba vanilės pastą/ ekstraktą). Jei turite laiko, palikite šiek tiek pastovėti, kad įsigertų citrinos ir vanilės aromatai.
- Pašildykite, kol grietinėlė taps karšta (užvirti nereikia). Perkoškite per sietelį ir išmeskite citrinos žievelę bei vanilės lazdelę.
- Sudėkite smulkintą baltąjį šokoladą ir gerai išmaišykite, kol neliks šokolado gabalėlių.
- Želatiną užpilkite pienu arba vandeniu, kelias minutes išbrinkinkite ir ištirpinkite.
- Į panna cottą įmaišykite tirpintą želatiną. Tuomet įmaišykite kambario temperatūros graikišką jogurtą. Išpilstykite į taures ar stiklines ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą sustingti.
- Panna cottą pagardinkite braškių uogiene. Jei norite, papuoškite per pusę perpjautomis braškėmis.




Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Dansukker.
#reklama