
Panna cotta – vienas iš mano mėgstamų desertų. Originali jos versija su riebia grietinėle yra labai skanus, bet, gaila, ne itin sveikas pasirinkimas. Desertas yra desertas. Laikausi nuomonės, kad mažos saldžios nuodėmės nėra kažkas blogo, bet dažniau stengiuosi rinktis sveikatai palankesnę alternatyvą.

Gal pastebėjote, kad labai mėgstu kokosų pieną? Jis figūruoja gan dažname mano recepte. Šią panna cottą taip pat gaminau būtent su juo. Tirštą kokosų pieną maišiau su augaliniu gėrimu. Rinkausi kokosų, bet puikiai tiks migdolų, ryžių ar kitas jums patinkančio skonio augalinis gėrimas.

O tai iš kur tas kavos skonis? O gi iš cikorijos!
Kavos negeriu, tačiau kartais pasiilgstu latte, kuri man yra lyg desertas. Todėl pastaruoju metu gana dažnai paskanauju cikorijų latte. Mano fronte – ji tikras atradimas! Aš nelabai ir atskirčiau, ar paprastą latte geriu, ar cikorijų, o kavos ten – nė lašo.
Pagalvojau, kad tirpi cikorija visai puikiai imituotų kavos skonį deserte. Nesuklydau.
Pakankamai svarbu, kokią tirpią cikoriją pasirinksite, nes skani bus ne visų prekės ženklų. Aš perku Greencafe.
Beje, cikorija yra labai pigi. Daug pigesnė už kavą. Didžiosios Depresijos ir II pasaulinio karo metais ji buvo plačiai paplitusi kaip pigesnė kavos alternatyva. Taigi, jei dar neragavote ir smalsu, koks jos skonis, kišenės pirkinys nepaplonins 😉


Kavos skonio panna cotta su cikorija (be pieno produktų)
admin Panna cotta – vienas iš mano mėgstamų desertų. Originali jos versija su riebia grietinėle yra labai skanus, bet, gaila, ne… Desertai panna cotta, kavos skonio desertas, sveiki desertai, sveikas desertas, skanu ir sveika, cikorija, cikorijų kava European SpausdintiIngredientai
- 250 ml tiršto kokosų kremo (renkuosi 24% Santa Maria Lietuva)
- 150 ml augalinio pieno gėrimo (naudojau kokosų)
- 10 g Dr.oetker želatinos + 3-4 v.š. šalto vandens
- 3-4 a.š. klevų sirupo + apšlakstymui
- Žiupsnio maltos vanilės arba 1/2 vanilės lazdelės arba šlakelio vanilės pastos
- 3 a.š. tirpios cikorijos + 1,5 v.š. verdančio vandens
*Želatinos stiprumas skiriasi, todėl naudojant kitą želatiną, reikalingas kiekis gali šiek tiek skirtis.
Gaminimas
- Sumaišykite kokosų pieną, augalinį pieną, klevų sirupą, vanilę ir užvirkite.
- Verdančiame vandenyje ištirpinkite cikoriją ir supilkite į pieną.
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite.
- Į želatiną įpilkite šiek tiek pieno ir cikorijos mišinio, gerai išmaišykite ir maišydami supilkite visą likusį skystį.
- Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings (bent 4 val., bet skanesnė, palaikyta ilgiau).
- Patiekite apšlakstytą klevų sirupu. Aš papildomai apšlaksčiau vanilės pasta. Manau, kad labai tiktų augalinė karamelė.
