
Dvi labai skanios užkandžių idėjos! Kepti sumuštiniai su džiovintais pomidorais ir mocarela ar sumuštiniai su ožkos sūrio užtepėle ir burokėliais? Kurį variantą pasirinktumėt?

Aš renkuosi abu! Tik skirtingoms progoms :).
- Kepti sumuštiniai su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela ar, kitaip tariant – keptos brusketos, puikiai tinka užsukusiems svečiams pavaišinti ar tiesiog pasimėgauti, kai norisi labai greito, skanaus, Italija kvepiančio karšto sumuštinio. Traški, švelniai paskrudinta ciabatta duona, tįstantis mocarelos sūris ir saulėje džiovintų pomidorų bei kietojo sūrio pikantiškumas negali palikti abejingų.
- Tuo tarpu sumuštiniai su ožkos sūrio užtepėle ir burokėliais – labai geras pasirinkimas maistingiems pusryčiams ar užkandžiui dienos eigoje. Paruošiami per kelias minutes, tačiau ypatingi, nes burokėlius apkepu su medumi ir balzamiku. Jie pasidengia lipnia, saldžiarūgšte glazūra ir nukelia sumuštinį į visai kitą lygį :).

Ir vienų, ir kitų sumuštinių skonis išties turtingas ir todėl, kad paruošiau juos su aromatingomis „Mon Ami“ kepyklėlės užtepėlėmis bei šviežia duona. „Mon Ami“ kepyklėlių krosnyse natūralaus raugo duona kepama kiekvieną rytą, o savo mėgstamiausią duoną galima išsirinkti iš daugiau kaip 12 skirtingų rūšių.
Man šiuo metu skaniausia – speltų miltų duona su kanapių sėklomis. Tai natūralaus speltų raugo duona be mielių, kuri paskrudinta tampa tiesiog tobula. Būtent ją naudojau sumuštiniui su ožkos sūriu ir burokėliais.

Tuo tarpu brusketoms su džiovintais pomidorais ir mocarela rinkausi tradicinę itališką ciabatta duoną, nes šiam receptui ji tinka labiausiai.
Kviečiu ir jus pasigaminti abu receptus ir atrasti savo favoritus. O jei norisi dar kelių idėjų, užsukite į šį įrašą.


Sumuštiniai su džiovintais pomidorais ir mocarela bei ožkos sūriu ir burokėliais
admin Dvi labai skanios užkandžių idėjos! Kepti sumuštiniai su džiovintais pomidorais ir mocarela ar sumuštiniai su ožkos sūrio užtepėle ir burokėliais?… Užkandžiai sumuštiniai, pusryčių idėjos, pusryčiai, sumuštinių idėjos, sumuštiniai su sžiovintais pomidorais, šviežia duona, sumuštiniai su užtepėlėmis, užtepėlės, kepti sumuštiniai, karšti sumuštiniai, brusketos, brusketos su pomidorais, sumuštiniai su burokėliais, sumuštiniai su ožkos sūriu, sumuštiniai su ožkos sūriu ir burokėliais European SpausdintiIngredientai
8 keptoms brusketoms su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela reikės:
- 90 g mocarelos sūrio
- 4 riekelių „Mon Ami“ ciabatta duonos
- 50 g „Mon Ami“ užtepėlės su kietuoju sūriu ir džiovintais pomidorais
- Baziliko lapelių
- Alyvuogių aliejaus
2 sumuštiniams su ožkos sūrio užtepėle ir burokėliais reikės:
- 1 virto burokėlio
- 1 riekelės „Mon Ami“ speltų miltų duonos su kanapių sėklomis
- 2 v.š. „Mon Ami“ ožkos sūrio ir pesto užtepėlės
- 1/2 v.š. tiršto balzaminio acto
- 1/2 a.š. medaus
- Saujelės kepintų graikinių riešutų
- Nuo 1/3 citrinos nutarkuotos žievelės
- kelių čiobrelio šakelių
- Druskos ir juodųjų pipirų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas
Keptų brusketų su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela gaminimas:
- Ciabatta duonos riekeles perpjaukite per pusę ir iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi. Paskrudinkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių, kol taps traški.
- Plonai aptepkite užtepėle su kietuoju sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais. Uždėkite plėšytos mocarelos, o ant jos – dar šiek tiek užtepėlės.
- Kepkite orkaitėje dar 7-8 minutes.
- Pagardinkite baziliko lapeliais.
Sumuštinių su ožkos sūrio užtepėle ir burokėliais gaminimas:
- Duonos riekelę perpjaukite per pusę ir paskrudinkite.
- Švelniai įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Burokėlį supjaustykite griežinėliais. Dėkite į keptuvę, apšlakstykite balzaminiu actu ir medumi. Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kelias minutes apkepkite.
- Skrudintą duoną aptepkite ožkos sūrio užtepėle ir sudėkite keptus burokėlius.
- Užberkite graikinių riešutų ir čiobrelio, užtarkuokite citrinos žievelės. Pagardinkite druska ir pipirais.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Mon Ami“ kepyklėle.
#reklama