Labas, aš esu Ieva Stanienė, maisto ir produktų fotografė bei tinklaraščio „Dar Kąsnelį“ kūrėja. Be galo žaviuosi maisto fotografija, tačiau man patinka leisti laiką ne vien už kadro. Mėgstu gaminti skanius patiekalus, o labiausiai – desertus. Nors vaikystėje buvau labai nevalgi ir išranki, man visada būdavo smalsu, kas vyksta virtuvėje. Mama vargdavo, bandydama ką nors „rimtesnio“ įsiūlyti, bet labiausiai domėjausi tik jos ir močiutės kepamais blynais, bandelėmis bei pyragais, o truputį paaugusi, ir pati šį bei tą iškepdavau. Pamenu pirmuosius bandymus gaminti tinginį ir pirmąjį tortą, kuris tuomet dar buvo iš pirktinių biskvitų. O štai pirmąją iš vaikiškų žurnalų išrašytų receptų knygelę dar ir dabar esu išsaugojusi.
Paauglystėje labai mėgau saldumynus. Pirkdavau po pamokų plytelę baltojo šokolado ir vienu kartu suvalgydavau. Laikui bėgant, ėmiau labiau rūpintis savimi, todėl šiandien savo mityboje siekiu balanso tarp „kažkas saldaus“ ir „kažkas sveiko“. Kas bus desertui vis dar rūpi, atsinešti tortą į šeimos ar draugų namus yra tapę taisykle, tačiau kasdienybėje stengiuosi maitintis ir šeimą maitinti sveikiau. Sveikiau reiškia, kad man nesvetimos produktų alternatyvos; kur galiu, sumažinu cukraus kiekį; į racioną įtraukiu daugiau daržovių ir vaisių; jei nėra specialios progos, rečiau gaminu desertus; apsilankau sveiko maisto parduotuvėlėse ir visada teikiu prioritetą maisto kokybei.
KODĖL „DAR KĄSNELĮ“?
Jaučiuosi laiminga, kai pavaišinu žmogų ir jam ar jai taip patinka, kad norisi dar kąsnelio. Pavadinimas šovė į galvą labai natūraliai ir buvo prie širdies. Iškart pajutau, kad „Dar Kąsnelį“ yra geriausias vardas mano tinklaraščiui.
„Dar Kąsnelį“ pirmiausia gimė socialiniuose tinkluose. Savo malonumui baigusi konditerijos kursus, išmokau gaminti prancūziškus tortus ir panorau jų nuotraukas parodyti draugams, pažįstamiems žmonėms. Nejučia pradėjau vis dažniau dalintis receptais, maisto istorijomis. Netrukus kilo idėja sukurti tinklalapį, kuriame tvarkingai nugultų ir būtų lengvai randami visi receptai ir mano kurtos nuotraukos.
KĄ RASITE TINKLARAŠTYJE?
Esu nuotaikos žmogus, todėl ir maistą gaminu pagal nuotaiką. Vieną dieną labai noriu pyrago, kitą – sriubos, trečią – troškinio ar salotų, o ketvirtą – ledų. Svarbiausia viskuo mėgautis su saiku. „Dar kąsnelį“ rasite įvairių receptų: ir kasdienių, ir pasilepinimui tinkamų. Vis tik daugiausia esu sukaupusi desertų. Jų grožis ir estetika mane labiausiai įkvepia kūrybai.
Tikiuosi, kad užsuksite, tad iki susimatymo! Ir, žinoma, skanių įspūdžių!