
Vafliai savaitgalį jau tampa mūsų šeimos tradicija. Bent jau kartą per mėnesį norisi jais pasilepinti. Ruošti pusryčius lėčiau, niekur nelėkti, maišyti tešlą ir su nekantrumu laukti, kada bus galima ragauti. Prisipažįstu, pirmieji tikrai nesulaukia lėkštės – iškart suvalgomi. Na, nes sudėtinga išlaukti, kol visus iškepsi, kai vanilės kvapas sukasi aplink.
Šie vafliai truputį kitokie, nei varškiniai, kuriais dalinausi anksčiau, bet varškiniai ir gimė, remiantis šiuo receptu, tad verta išbandyti originalą, kurį kepame jau n metų! Jei vaflinės neturite, galite rinktis ir čirvinių blynų keptuvę.

Jei norite tikrai traškių vaflių, svarbūs du dalykai:
- Pirma, iškeptus vaflius iškart reikia dėti ant grotelių, paliekant tarpus (jokiu būdu ne vieną ant kito).
- Antra, svarbų vaidmenį vaidina ir turimos keptuvės kokybė. Galingesnėje vafliai pavyks traškesni.
Tikiuosi sugundžiau šiuo skanėstu, tad skubu dalintis receptu!


Labai skanūs belgiški vafliai
admin Vafliai savaitgalį jau tampa mūsų šeimos tradicija. Bent jau kartą per mėnesį norisi jais pasilepinti. Ruošti pusryčius lėčiau, niekur nelėkti,… Blynai ir vafliai blynai, vafliai, belgiški vafliai, savaitgalio pusryčiai, lėti pusryčiai, brunchas European Spausdinti
Porcijos: maždaug 8 vnt. vaflių
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 3 kiaušinių
- 200 ml pieno (gali būti ir augalinis, arba pusė vieno, pusė kito)
- 80 g sviesto
- 200 g kvietinių miltų
- 3 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus su tikra vanile
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Šlakelio vanilės ekstrakto (nebūtina)
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Sviestą išlydykite ir palikite šiek tiek atvėsti.
- Kiaušinių trynius ir baltymus kruopščiai atskirkite. Trynius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir vanilės ekstraktu iki baltumo. Įplakite pieną, tuomet sviestą. Įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir paplakite trumpai, tik kol tešla taps vientisa.
- Atskirai išplakite baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps stabilūs, apvertus indą liks vietoje. Atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą, maišant iš apačios į viršų. Nepermaišykit, tešla turi būti puri.
- Iškeptus vaflius dėkite ant grotelių (pvz. atviroje orkaitėje). Jei per daug atvėsta, prieš patiekiant vos pašildykite vaflinėje ir gardinkite norimais priedais. Aš negailėjau vanilinių ledų ir sezoninių uogų!