Pistacijų ir varškės tinginys – puikus desertas, kurį galima pasigaminti greitai ir be didelių pastangų. Jo idėja gimė tuomet, kai į namus atkeliavo visa dėžė Alma varškės kruopelėmis.
Varškė kruopelėmis mūsų šeimoje labai mėgstama ir dažnai naudojama. Mes ją valgome įvairiai:
- Pusryčiams – mano mėgstamiausias ir tobuliausias derinys, prie kurio įpratinau visą šeimą, yra su pjaustytu bananu ir skystu medumi. Pabandykit, labai skanu ir greita!
- Užkandžiui – paprastai maišau su uogomis ar trupučiu uogienės.
- Garnyrui – su raugintais agurkais, krapais ir prieskoniais, patiekiant šalia mėsos ar daržovių patiekalų.
- Išvykose – Alma varškė kruopelėmis šiuo atveju man tiesiog tobula, nes yra tiršta ir jos nereikia nupilti Tiesiog atsidarau indelį ir iškart skanauju. Tikras išsigelbėjimas, nes skystosios dalies nemėgstu.
Na, ir supratau, kad deserto dar negaminau, tad reikėjo tai skubiai ištaisyti😊.
Vasarą gaminau pistacijų sūrio pyragą, kurio skonis man labai patiko, o dukra jau kurį laiką klausinėjo, ar galėčiau padaryti tinginį. Pagalvojau: jei jau gaminsiu, tai įdomesnį. Tokį, kokio dar neragavom.
Taigi, šis pistacijų ir varškės tinginys išties kitoks. Neįprasto ir prabangaus skonio, bet pažadu – neatsivalgysit! Net dukra, iš pradžių žiūrėjusi įtariai, paragavusi „užskaitė“ kaip puikų desertą :). Receptą tobulinau, todėl per kelias dienas pagaminau net 2 tokius tinginius, tik spėkit, ar ilgai jie išsilaikė šaldytuve?
Varškė kruopelėmis čia tinka labiausiai, nes, skirtingai nei įprasta varškė, ji neturi rūgštumo, todėl geriau dera su pistacijų kremu. Be to, ji be jokių pastangų susitrina į šilkinį kremą.
Rezultatas man patiko. Ar kartočiau? Tikrai taip! O jums ar teko ragauti „kitokį“ tinginį? Galbūt tai puiki proga pasigaminti ir paragauti?
Pistacijų ir varškės tinginys
admin Pistacijų ir varškės tinginys – puikus desertas, kurį galima pasigaminti greitai ir be didelių pastangų. Jo idėja gimė tuomet, kai… Saldus stalas Pistacijų ir varškės tinginys European SpausdintiIngredientai
Tinginiui reikės:
- 400 g sausainių
- 200 g sviesto
- 400 g (2 indeliai) „Alma“ varškės kruopelėmis (5% rieb.)
- 100 g saldinto sutirštinto pieno
- 100 g baltojo šokolado
- 200 g pistacijų kremo, pastos arba kepintų, nesūdytų pistacijų branduolių (aš pistacijų branduolius smulkintuvu sutryniau iki kremo)
- 80 g kepintų, nesūdytų ir šiek tiek pasmulkintų pistacijų branduolių
- Nemažo žiupsnio druskos
*Dėl spalvos įbėriau šiek tiek natūralių maistinių dažų – žalios spirulinos, bet tai visiškai nebūtina 😊
Papuošimui reikės (puošti nebūtina, bet tinginys atrodys daug gražiau):
- 50 g baltojo šokolado
- Šlakelio beskonio aliejaus
- Saujos smulkintų pistacijų branduolių
Gaminimas
Pistacijų kremo paruošimas (jei naudojate pirktinį pistacijų kremą ar pastą, šį etapą praleiskite):
- 200 g pistacijų branduolių suberkite į elektrinį smulkintuvą ir pradėkite trinti pulsuojančiu rėžimu ar neilgais intervalais. Nusiteikite, kad prireiks šiek tiek kantrybės, ir per ilgai nevarginkite smulkintuvo, ypač jei jis nėra labai galingas.
- Vis patrinkite, o pistacijų masei prilipus prie smulkintuvo kraštų, ją nustumkite žemyn ir vėl trinkite. Kai pajusite, kad smulkintuvas įkaista, darykite pertraukėles. Nors iš pradžių atrodo, kad masė labai tiršta, galiausiai ji ima skystėti ir tampa kreminė. Visas procesas man užtruko apie 15 min.
Tinginio gaminimas:
- Sausainius sutrupinkite į nedidelius gabalėlius.
- Varškę kruopelėmis elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki vientiso kremo.
- Atskirame inde suplakite minkštą sviestą. Sudėkite varškės kremą ir suplakite iki vientisos masės.
- Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Jei naudosite mikrobangų krosnelę, tirpinkite nustatę 800W galingumą intervalais po 20 sekundžių, po kiekvieno intervalo labai gerai išmaišant. Palaukite, kol šiek tiek atvės.
- Į varškės-sviesto masę įmaišykite kambario temperatūros sutirštintą pieną, pistacijų kremą arba pastą ir, galiausiai, baltąjį šokoladą. Viską suplakite. Sudėkite sausainius, smulkintas pistacijas ir labai gerai išmaišykite.
- Tinginiui galite naudoti norimą kekso, torto formą arba formuoti tiesiog ant lentelės. Formą ar lentelę ištieskite maistine plėvele arba kepimo popieriumi ir suverskite paruoštą masę. Išlyginkite paviršių, sandariai uždenkite maistine plėvele ar kepimo popieriumi ir palaikykite šaldytuve bent 8 val. ar ilgiau.
- Jei norite, apšlakstykite tirpintu baltuoju šokoladu, sumaišytu su šlakeliu aliejaus ir apibarstykite pistacijomis.
Jei mėgstate pistacijas, kviečiu peržiūrėti ir pistacijų tiramisu su braškėmis receptą. Jis tiesiog nuostabus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Valio International.
#reklama