Praėjusį savaitgalį tiesiog svajojau apie belgiškus vaflius. Nors ne, meluoju, pradėjau svajoti jau savaitės pradžioje ir planas mintyse buvo aiškus: šeštadienio rytą be vaflių nė iš vietos.
Ketinau gaminti pagal mėgstamiausią, visada pavykstantį purių vaflių receptą, kuris man primena pajūrio vafliukus (pro juos ramiai praeiti nelengva…), bet atsidariusi šaldytuvą supratau, kad varškė rytojaus nesulauks. Jau galvojau, kad bus varškėčiai, bet jų nenorėjau, tad sumąsčiau pakoreguoti vaflių receptą ir taip gimė ne ką prastesnis variantas.
Man šie vafliai šiek tiek priminė varškėčius, vyrui – ne, bet dėl vieno labai aiškiai sutarėm – nuostabiai skanūs, minkšti ir purūs! Žodžiu, viskas kaip priklauso.
Keli pastebėjimai:
- Iškeptus vaflius iškart dėkite ant grotelių (pavyzdžiui, atvertoje orkaitėje) ir jokiu būdu ne vieną ant kito, kitaip jie praras traškumą.
- Galite kepti ne tik belgiškų vaflių, bet ir čirvinėje keptuvėje. Aš kepu abiejose iškart. Belgiški išeina traškūs išorėje ir minkšti viduje, na tokie, kokie turi būti vafliai. Čirviniai blynai vis tik yra blynai, ne vafliai, nors kartais juos taip ir vadina, tad jie – kiek minkštesni, bet vis vien labai skanūs. Jei palaikysite ant grotelių, išorėje taip pat bus šiek tiek traškūs.
Varškiniai belgiški vafliai
admin Praėjusį savaitgalį tiesiog svajojau apie belgiškus vaflius. Nors ne, meluoju, pradėjau svajoti jau savaitės pradžioje ir planas mintyse buvo aiškus:… Saldus stalas blynai, vafliai, belgiški vafliai, savaitgalio pusryčiai, lėti pusryčiai European Spausdinti
Porcijos: 4
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 3 kiaušinių
- 2 v.š. cukraus
- 0,5 a.š. vanilinio cukraus
- 200 g miltų
- 250 g birios liesos varškės
- 250 ml pieno
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 80 g sviesto
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Sviestą išlydykite ir palikite šiek tiek atvėsti.
- Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Įplakite pusę pieno, tuomet varškę, likusį pieną ir, galiausiai, sviestą. Įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir paplakite trumpai, tik kol tešla taps vientisa.
- Atskirai išplakite baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps stabilūs, apvertus indą liks vietoje. Atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą, maišant iš apačios į viršų. Nepermaišykit, tešla turi būti puri.
- Nepagailėkite priedų! Mes valgėme su braškėmis ir avietėmis, vaniliniais ledais, šlakeliu agavų sirupo ir vanilės pastos.
2 Komentarai
Tobuli tobuli tobuli! Išbandėm laaaabai daug belgiškų vaflių receptų, ir šis galiausiai pasirodė absoliučiai nuostabus! Valgė visa šeima laiminga. Ačiū! Pasilepinom puikiausiais sekmadienio pusryčiais! 🙂
Ačiū! Labai džiaugiuosi, kad šeimai patiko! 🙂