
Braškės ir bazilikai yra nuostabus duetas ir ši panna cotta tikrai puiki. Jei dėl bazilikų deserte dvejojate, galiu patikinti kad žaliasis sluoksnis gali pasirodyti netgi daug skanesnis už rožinį.
Bazilikas yra viena mano mėgstamiausių žolelių ir juo galima pagardinti tiek daug skirtingų patiekalų. Saldėsiai – ne išimtis. Su bazilikais esu gaminusi ne vieną desertą. Kaskart auga mano smalsumas šią žolelę išbandyti vis kitaip.

Ką saldaus galite su jais paruošti? Kelios idėjos iš daugelio galimų:
- Pagardinkite bazilikais vanilinius ledus. Bazilikus kuo stipriau susmulkinkite ir sutrinkite. Ledams leiskite šiek tiek suminkštėti. Išimkite maždaug 1/4 ar 1/3 ledų masės ir ją sumaišykite, sutrinkite su bazilikais. Sumaišykite abi ledų mases. Jei mėgstate aptirpusius, galite valgyti iškart. Jei patinka kietesni, šiek tiek palaikykite šaldiklyje.
- O dar geriau – pasigaminkite naminius ledus su bazilikais ir alyvuogių aliejumi. Jie tikrai labai skanūs ir jų receptą rasite čia.
- Įdėkite bazilikų į citrininį keksą ar pyragą su uogomis – skonis bus gaivesnis, įdomesnis. Mano gaminto citrininio kekso su bazilikais receptą galite rasti čia.
- Pasigaminkite šį puikaus skonio panna cotta desertą.

Recepte rasite skirtingo riebumo grietinėlę. Aš, atsižvelgdama į šaldytuvo turinį ir savo skonį, maišiau riebią ir liesą grietinėlę. Tikrai galite rinktis ir vieno riebumo grietinėlę, tačiau tokiu atveju rekomenduočiau riebią. Esu gaminusi vien iš liesos – man šiek tiek trūko riebumo, kremiškumo.
Želatinos stiprumas skiriasi, todėl, jei rinksitės kitokią, nei naudojau aš, atkreipkite dėmesį, kad želatinos gali prireikti šiek tiek daugiau.

Panna cotta su braškėmis ir bazilikais
admin Braškės ir bazilikai yra nuostabus duetas ir ši panna cotta tikrai puiki. Jei dėl bazilikų deserte dvejojate, galiu patikinti kad… Saldus stalas panna cotta, braskes, bazilikai, desertas su bazilikais, panna cotta su braskemis, italiska virtuve, gaivus desertas, vasaros desertas, vasaros desertai, saldumynai, saldus stalas, šventinis desertas European SpausdintiIngredientai
Bazilikų sluoksniui:
- 60 ml grietinėlės (35-36%)
- 100 ml liesos grietinėlės (12%)*
- 40 ml pieno (geriau riebaus, 3,5%)
- 40 baziliko lapelių
- 15 g cukraus
- Žiupsnelio maltos vanilės arba iš 1/2 vanilės lazdelės išskobtų sėklų
- 1 a.š. želatinos (naudoju Dr.Oetker)**
Braškiniam sluoksniui:
- 50 ml grietinėlės (35-36%)
- 50 ml liesos grietinėlės (12%)*
- 50 ml pieno (geriau riebaus, 3,5%)
- 100 g braškių
- 20 g cukraus
- Žiupsnelio maltos vanilės arba iš 1/2 vanilės lazdelės išskobtų sėklų
- 1 nutarkuotos citrinos žievelės
- 1 ir 1/3 a.š. želatinos (naudoju Dr.Oetker)**
*Galite rinktis ir vieno riebumo grietinėlę, geriau riebesnę.
**Želatinos stiprumas skiriasi, todėl naudojant kitokią želatiną, gali prireikti šiek tiek daugiau.
Gaminimas
Paruoškite bazilikų sluoksnį:
- Bazilikus smulkintuvu sutrinkite su pienu iki vientisos masės. Jei reikia, perkoškite (aš neperkošiau, gerai susitrynė). Sumaišykite su abiejų rūšių grietinėle, cukrumi ir vanile. Jei naudojate ankštį, įdėkite ir ją. Šildykite, kol masė taps karšta. Užvirti nereikia. Palikite šiek tiek atvėsti.
- Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens (tik tiek, kad išbrinktų), išbrinkinkite ir ištirpinkite.
- Jei naudojote, išmeskite vanilės lazdelę.
- Į ištirpusią želatiną įpilkite šiek tiek grietinėlės mišinio, gerai išmaišykite ir pastoviai maišant supilkite visą likusį skystį.
- Išpilstykite į taures ar indelius. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
Paruoškite braškinį sluoksnį:
- Iki vientisos tyrės elektriniu smulkintuvu sutrinkite braškes ir sumaišykite su abiejų rūšių grietinėle, pienu, cukrumi, citrinos žievele ir vanile. Šildykite, kol masė taps karšta. Užvirti nereikia. Palikite šiek tiek atvėsti.
- Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens, išbrinkinkite ir ištirpinkite.
- Jei naudojote, išmeskite vanilės lazdelę.
- Į želatiną įpilkite šiek tiek mišinio, gerai išmaišykite ir pastoviai maišant supilkite visą likusį skystį. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Supilkite ant bazilikų sluoksnio ir įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
- Patiekite su trintomis arba sveikomis braškėmis ir baziliko lapeliais.




2 Komentarai
[…] sakyti, kad jie sutverti vienas kitam. Tuo įsitikinau praėjusių metų vasarą pagamindama panna cottą su braškėmis ir bazilikais. Kauno grūdams užsiminus, kad būtų įdomu sukurti desertą su šiek tiek neįprastu […]
[…] sakyti, kad jie sutverti vienas kitam. Tuo įsitikinau praėjusių metų vasarą pagamindama panna cottą su braškėmis ir bazilikais. Kauno grūdams užsiminus, kad būtų įdomu sukurti desertą su šiek tiek neįprastu […]