Šiemet iš anksto tiksliai žinojau, kad gimtadieniui kepsime neapolietiškas picas, bet niekaip nenusprendžiau, kokį tortą ar desertą pagaminti.
Išvakarėse apsistojusi ties dviem variantais – tiramisu arba tortu su braškėmis, Instagrame klausiau, ar išlaikyti itališką temą, ar gaminti kažką gaivesnio su braškėmis. Gavau pasiūlymų suderinti abu variantus, o galiausiai Justina iš Itališkos krautuvėlės užsiminė, kad kaip tik sluoksniuos pistacijų tiramisu.
Taip ėmiau ir jau beveik naktį greitai sutepiau pistacijų tiramisu su braškėmis, kuris tapo mano mažytės šventės pažiba. Nuostabiai skanus! Tiramisu srityje esu konservatyvi, skaniausias tradicinis, na bet šis pistacijų, mano nuostabai, jam visai nenusileido! Dedu lygybės ženklą.
Jį ragavusi mano draugė negailėjo pagyrų ir apibūdino žodžiu „dieviškas“. Niekas nesiginčijo. Aš taip pat nesiginčiju. Tiramisu yra mano Nr. 1, o dar pistacijos… Na tikrai, šis desertas N U O S T A B U S.
⠀
Rekomenduoju jam naudoti nesaldintą pistacijų pastą. Jei naudotumėte saldintą, reguliuokite cukraus kiekį.
Pistacijų tiramisu su braškėmis
admin Šiemet iš anksto tiksliai žinojau, kad gimtadieniui kepsime neapolietiškas picas, bet niekaip nenusprendžiau, kokį tortą ar desertą pagaminti. Išvakarėse apsistojusi… Saldus stalas tiramisu, desertas, pistacijos, pistacijų tiramisu, skanus desertas, tiramisu su braškėmis, itališkas tiramisu, autentiškas tiramisu, authentic italian tiramisu recipe, itališkas maistas, išališkas desertas European SpausdintiIngredientai
- 5 mažų arba 4 didesnių kiaušinių
- 130 g cukraus
- 500 g maskarponės
- 100 g nesaldintos pistacijų pastos
- Žiupsnelio druskos
- Apie 250 g Savoiardi sausainių (sunaudojau 30 vnt.)
- Puodelio stiprios atvėsusios kavos
- Kelių v.š. Amaretto likerio arba brendžio, romo
- Braškių viršui padengti
- Kelių saujelių keptuvėje paskrudintų ir pasmulkintų nesūdytų pistacijų branduolių
Gaminimas
- Kiaušinių tynius atskirkite nuo baltymų. Trynius su cukrumi statykite virš puodo su silpnai verdančiu vandeniu, kad indas neliestų vandens ir plakite šluotele iki labai tirštos masės (kaip „Gogel mogel“). Tryniai sutirštės, masė pabals. Tik nekaitinkite per ilgai, kad nesutrauktų. Palikite šiek tiek atvėsti. Jei nekaitinsite, irgi pavyks. Aš anksčiau trynių nešildydavau.
- Per kelis kartus šluotele įmaišykite maskarponės sūrį iki vientisos masės.
- Pistacijų pastą gerai išmaišykite, kad būtų vientisa. Sudėkite į trynių ir maskarponės masę ir dar kartą išmaišykite.
- Išplakite baltymus su druska iki visiško standumo ir iš lėto, viena kryptimi silikonine mentele įmaišykite į masę.
- Kavą sumaišykite su likeriu. Sausainius horizontaliai iki pusės greitu judesiu merkite į kavą ir išdėliokite vieną šalia kito dideliame inde arba atskiruose desertiniuose indeliuose. Turi nelikti tarpų tarp sausainių, tad, jei reikia, dalį jų palaužykite į kelias dalis. Sausainius dar šiek tiek pašlakstykite kava ir ant viršaus sutepkite pusę kremo. Ant viršaus tokia pat tvarka sudėkite mirkytus sausainius ir kremą. Išdėliokite griežinėliais pjaustytas braškes ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis. Palaikykite šaldytuve bent 8 valandas ar per naktį.
2 Komentarai
[…] esate neabėjinga (-as) pistacijoms, patikinu, kad pistacijų tiramisu su braškėmis nudžiugins ne tik jūsų, bet ir visų, kuriuos juo pavaišinsite, skonio […]
[…] Pistacijų tiramisu su braškėmis. […]