Kokie kepiniai geriausi? Turiu kelias taisykles:
- Sviestas ar kokybiškas aliejus (kokosų, alyvuogių) ir jokio margarino! Šįkart rinkausi Bionaturalis kokosų aliejų.
- Spalvos – natūralios! Bazilikai puikiai nudažė glajų gaivia žalia spalva.
- Geri kiaušiniai! Idealu – kaimiški ar ūkininkų.
Man patiko, kad šis keksas ir saldus, ir su citrinos rūgštele. Nors glajų nemėgstu, bazilikų glajus puikiai išbaigė receptą. Tikrai jo neatsisakyčiau, nors ir velnioniškai saldus (galite mažiau užsipilti!).
Citrininis keksas su bazilikais
admin Kokie kepiniai geriausi? Turiu kelias taisykles: Sviestas ar kokybiškas aliejus (kokosų, alyvuogių) ir jokio margarino! Šįkart rinkausi Bionaturalis kokosų aliejų.… Saldus stalas citrininis keksas, desertas, keksas su bazilikais, bazilikų desertas, citrininis desertas, keksas, jogurtinis keksas European Spausdinti
Porcijos: 10-15
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
Keksui reikės:
- 2 kiaušinių
- 180 ml kokosų aliejaus + papildomai formai ištepti (naudojau Bionaturalis)
- 130 g cukraus
- 280 g graikiško jogurto
- 1 citrinos žievelės
- 60 ml citrinos sulčių
- 300 g kvietinių miltų
- 3 nubrauktų a.š. kepimo miltelių
- 10 baziliko lapelių
- Žiupsnelio druskos
- Migdolų miltų formai pabarstyti⠀
Glajui reikės:
- 50 g kokosų pieno kietosios dalies (naudojau Bionaturalis)
- Saujos baziliko lapelių
- Apie 3/4 puodelio cukraus pudros (reguliuokite kiekį pagal norimą tirštumą)
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 citrinos žievelės
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Jei aliejus sukietėjęs, ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite.
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų, cukrų, jogurtą, citrinos sultis, žievelę ir išplakite iki vientisos masės.
- Labai smulkiai supjaustykite ar sutrinkite baziliko lapelius ir sudėkite į tešlą.
- Persijokite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus ir įmaišykite į tešlą.
- Labai gerai ištepkite kekso formą aliejumi ir apibarstykite migdolų miltais, kad pilnai pasidengtų paviršius.
- Supilkite tešlą ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min. Patikrinkite pagaliuku, ar iškepė.
- Iškepusį keksą palikite apie 5 min formoje. Tuomet atsargiai greitu judesiu apverskite ant grotelių. Galite ant jų prieš tai patiesti kepimo popieriaus lakštą. Atvėsinkite.
- Glajui šiek tiek pašildykite kokosų pieną, kad taptų vientisas. Sudėkite smulkiai supjautytus baziliko lapelius ir sutrinkite blenderiu iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite citrinos sultis, žievelę, druską ir cukraus pudrą. Jei glajus šiek tiek „sušoka“ gabaliukais, pertrinkite blenderiu.
- Apliekite keksą. Galite papildomai papuošti bazilikų lapeliais.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Bionaturalis.
#reklama.
1 Komentaras
[…] Įdėkite bazilikų į citrininį keksą ar pyragą su uogomis – skonis bus gaivesnis, įdomesnis. Mano gaminto citrininio kekso su bazilikais receptą galite rasti čia. […]