
Dalinuosi dar vienu neseniai išmėgintu ir mums labai patikusiu tiramisu skoniu. Kremui lazdyno riešutų skonio suteikiau naudodama 100% lazdyno riešutų pastą. Tai – puikus desertų ingredientas, kurį pamilau nuo pirmo kąsnio. Riešutų pastos dažnai dedamos į prancūziškų tortų putėsius.
Kuo pasta skiriasi nuo riešutų kremo? Jos konsistencija yra skystesnė, tekanti, glotni, labai švelni. Skonis – intensyvus, ryškus. Visada naudoju nesaldintą pastą. Jei pasirinktumėte saldintą riešutų pastą (praline), reikėtų naudoti mažiau cukraus. Lazdyno riešutų pastos galite rasti Baker Street, Gardu gardu, Voverynas.
Jei lazdyno riešutų nemėgstate, išbandykite kitus tiramisu receptus:

Tiramisu galite gaminti dvejopai:
- Sluoksniuoti dideliame inde, kaip šįkart dariau ir aš, tik patiekimas į lėkštes tokiu atveju ne toks estetiškas, nes desertas drėgnas ir kreminis.
- Patiekti porcijomis stiklinėse arba taurėse. Dažnai svečiams renkuosi šį variantą, nes nereikia pjaustyti ir atrodo estetiškai.

Po receptu rasite nuotraukose užfiksuotą visą paruošimo eigą.

Lazdyno riešutų tiramisu
admin Dalinuosi dar vienu neseniai išmėgintu ir mums labai patikusiu tiramisu skoniu. Kremui lazdyno riešutų skonio suteikiau naudodama 100% lazdyno riešutų… Saldus stalas tiramisu, desertas, kava, kavos desertas, lazdyno riešutų tiramisu, skanus desertas, itališkas tiramisu, itališkas desertas, riešutinis tiramisu, tiramisu su riešutais European SpausdintiIngredientai
- 5 mažesnių kiaušinių
- 500 g maskarponės
- 100 g nesaldintos lazdyno riešutų pastos
- 150 g skrudintų lazdyno riešutų
- Apie 35-38 vnt. Savoiardi sausainių (Damų pirštelių)
- 110 g cukraus
- Kelių v.š. kokybiškos kakavos
- 30 g tarkuoto juodojo šokolado (75-85%)
- Nemažo dubenėlio stiprios atvėsintos kavos
- 3 v.š. amareto ar romo
- Žiupsnelio druskos
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimas
- Jei jūsų turimi lazdyno riešutai neskrudinti, paskleiskite juos kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Šiek tiek atvėsinkite ir patrinkite rankomis, kad nuluptumėte odelės.
- Trynius atskirkite nuo baltymų (baltymus dėkite tik į visiškai sausą ir švarų indą).
- Trynius su cukrumi išplakite iki labai tirštos masės (kaip „Gogel mogel“). Rankine plakimo šluotele įmaišykite maskarponę su vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišykite lazdyno riešutų pastą.
- Elektriniu plaktuvu viena kryptimi suplakite baltymus su druska iki visiško standumo (apvertus indą jie turi likti vietoje) ir iš lėto, viena kryptimi įmaišykite į masę.
- Kavą sumaišykite su alkoholiu. Sausainius greitu judesiu merkite į kavą ir išdėliokite vieną šalia kito. Turi nelikti tarpų, tad, jei reikia, dalį jų palaužykite į kelias dalis.
- Ant viršaus sutepkite pusę kremo. Apibarstykite persijota kakava ir tarkuotu šokoladu.
- Ant viršaus tokia pat tvarka sudėkite mirkytus sausainius ir kremą, apibarstykite kakava ir šokoladu.
- Dalį riešutų pasmulkinkite, kitus palikite nesmulkintus. Apibarstykite jais tiramisu ir palaikykite šaldytuve bent 8 valandas, o geriausia per naktį.








1 Komentaras
[…] Na, o mėgstantiems lazdyno riešutų skonį desertuose, siūlau pabandyti lazdyno riešutų tiramisu. […]