Galėčiau daug mėgstamų desertų privardinti, bet pats pačiausias man buvo ir yra tiramisu. Man atrodo, kad tai – tiesiog tobulas desertas.
Svarbiausia, kad recepte būtų naudojami visi kiaušiniai arba kiaušinių tryniai, nes būtent toks tiramisu yra gaminamas Italijoje ir gali būti vadinamas klasikiniu. Maskarponės ir grietinėlės kremas, kuris naudojamas daugelyje receptų, yra skanus, tačiau jis neprilygsta kremui su plaktais kiaušiniais.
Klasikinis tiramisu yra toks nuostabus, kad daug metų jokio kito net ir nebandžiau gaminti. Bijojau, kad „sugadinsiu“. Tačiau vis tik išdrįsau ir kiti tiramisu skoniai taip pat labai patiko. Rekomenduoju vis tik pradėti nuo klasikinio, o panorus kažko naujo, pabandyti ir kitus receptus:
- Jei mėgstate matcha arbatą, galbūt patiks matcha tiramisu, kuris dažnai dar žaismingai vadinamas matchamitsu.
- Jei esate neabėjinga (-as) pistacijoms, patikinu, kad pistacijų tiramisu su braškėmis nudžiugins ne tik jūsų, bet ir visų, kuriuos juo pavaišinsite, skonio receptorius.
- Na, o mėgstantiems lazdyno riešutų skonį desertuose, siūlau pabandyti lazdyno riešutų tiramisu.
Labai skanus klasikinis tiramisu
admin Galėčiau daug mėgstamų desertų privardinti, bet pats pačiausias man buvo ir yra tiramisu. Man atrodo, kad tai – tiesiog tobulas… Saldus stalas tiramisu, desertas, kava, kavos desertas, klasikinis tiramisu, skanus desertas, itališkas tiramisu, itališkas desertas European Spausdinti
Porcijos: 12 (28×19 cm dydžio tiramisu)
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 500 g maskarponės
- 5 kiaušinių
- Apie 250 g Savoiardi sausainių (Damų pirštelių)
- 120 g cukraus
- Kelių v.š. kokybiškos kakavos
- 40 g tarkuoto juodojo šokolado
- Dubenėlio stiprios atvėsintos kavos
- Kelių v.š. amareto likerio arba tamsaus romo
- Žiupsnelio druskos
- Šlakelio vanilės pastos ar ekstrakto
Gaminimas
- Trynius atskirkite nuo baltymų.
- Trynius su cukrumi išplakite iki labai tirštos masės (kaip „Gogel mogel“). Įmaišykite maskarponės sūrį ir vanilės pastą iki vientisos masės.
- Atskirai išplakite baltymus su druska iki visiško standumo ir iš lėto, viena kryptimi įmaišykite į masę.
- Kavą sumaišykite su likeriu. Sausainius horizontaliai iki pusės greitu judesiu merkite į kavą ir išdėliokite vieną šalia kito. Turi nelikti tarpų, tad, jei reikia, dalį jų palaužykite į kelias dalis.
- Sausainius dar šiek tiek pašlakstykite kava ir ant viršaus sutepkite pusę kremo. Apibarstykite persijota kakava ir tarkuotu šokoladu.
- Ant viršaus tokia pat tvarka sudėkite mirkytus sausainius ir kremą, apibarstykite kakava ir šokoladu. Palaikykite šaldytuve bent 8 valandas. Jei norite, galite papuošti grietinėlės ir maskarponės kremu.
2 Komentarai
[…] improvizacija gali juos sugadinti. Panašiai aš galvoju apie tiramisu. Niekada nesu keitusi klasikinio recepto, nes netikėjau, kad galima pagaminti skanesnį. Vis tik, įkvėpta kokybiškos […]
[…] Klasikinį tiramisu. […]