Gana ilgai humusą pirkdavau. Iš visų ragautų patinka tik vienas variantas ir jis visai neblogas, bet pabandžius humusą pasigaminti namuose, pasitvirtino eilinė tiesa: žinoma, kad namuose gamintas maistas, tame tarpe ir humusas, daug skanesnis.
Stengiuosi humusui avinžirnius paruošti pati. Vakare užmerkus vandenyje, kitą dieną jie išverda gana greitai. Visada įpilu daugiau ypač tyro alyvuogių aliejaus, nuo kurio humuso konsistencija tampa kreminė, glotni ir švelni.
Man labai patinka įmaišyti ciberžolės. Šis ingredientas suteikia gražią, apetitą keliančią spalvą, puikų skonį ir dar yra labai naudingas sveikatai.
Humusas su ciberžole
admin Gana ilgai humusą pirkdavau. Iš visų ragautų patinka tik vienas variantas ir jis visai neblogas, bet pabandžius humusą pasigaminti namuose,… Patiekalai be mėsos humusas, avinžirniai, avinžirnių humusas, ciberžolė, receptas European Spausdinti
Porcijos: apie 500 g humuso
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- Puodelio džiovintų avinžirnių (išvirtų kiekis – apie 500 g)
- 6-7 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 3 v.š. tahini (sezamo sėklų pastos)
- 1 laimo sulčių
- 2 išspaustų česnako skiltelių
- 5-6 v.š. vandens ar skysčio, kuriame virė avinžirniai
- 1 a.š. maltos ciberžolės
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas
- Avinžirnius mirkykite vandenyje apie 8-12 val. Išbrinkusius išvirkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (apie 1,5 val).
- Atvėsinkite ir nulupkite odelę (tai nėra būtina, tačiau konsistencija bus švelnesnė, jei šio žingsnio nepraleisite).
- Elektriniame smulkintuve sumaišykite visus ingredientus ir trinkite, kol masė taps vientisa.