
Minkšti, šventiški ir skanūs – tokie šie keksiukai. Galite barstyti cukraus pudra arba puošti glajumi. Skanūs ir vienaip, ir kitaip. Su glajumi, žinoma, atrodys šventiškiau.

Keksiukų tešlą gardinau kartu su amaretu užvirtomis džiovintomis spanguolėmis ir marcipanu.
Renkantis marcipano masę kepiniams, svarbu įsitikinti, kad sudėtyje yra pakankamai migdolų. Kepiniams skirtame marcipane migdolų turėtų būti ne mažiau, kaip 50%. Jei pavyksta rasti su didesniu kiekiu – puiku. Daugiau, šiuo atveju, yra geriau. Svarbiausia neįsigyti dekoravimui skirtų cukrinių marcipano masių, nes jų sudėtyje yra mažai migdolų (apie 20-30%), jų pagrindas – cukrus ir kiti priedai. Tokios masės kepiniams visiškai netinka.


Keksiukai su džiovintomis spanguolėmis ir marcipanu
admin Minkšti, šventiški ir skanūs – tokie šie keksiukai. Galite barstyti cukraus pudra arba puošti glajumi. Skanūs ir vienaip, ir kitaip.… Saldus stalas keksiukai, keksiukai su spanguolėmis, keksiukai su marcipanu, kalėdiniai keksiukai, šventiški keksiukai European SpausdintiIngredientai
Keksiukams reikės:
- 3 kiaušinių
- 50 g džiovintų spanguolių
- 5 v.š. amareto ar brendžio
- 130 g sviesto
- 90 g marcipano masės (kurio sudėtyje bent 50% migdolų)
- 80 g cukraus
- Šlakelio vanilės ekstrakto
- 200 g kvietinių miltų
- 200 graikiško jogurto
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 1 citrinos žievelės ir 3 v.š. sulčių
- Aliejaus formelėms ištepti
- Miltų formelėms pabarstyti (jei jos metalinės)
Kreminio sūrio glajui reikės:
- 125 g kreminio sūrio
- 3 v.š. augalinio pieno
- Šlakelio vanilės ekstrakto
- 4 v.š. cukraus pudros
Gaminimas
- Spanguoles užpilkite amaretu ir pakaitinkite ant viryklės, kol užvirs ir šiek tiek nugaruos alkoholis. Atvėsinkite.
- Suplakite pusę minkšto sviesto su marcipanu. Jei marcipanas kietas, prieš tai galite jį šiek tiek pašildyti. Sudėkite cukrų, suplakite. Sudėkite likusį marcipaną ir sviestą. Suplakite iki vientisos masės. Ilgai ir intensyviai plakti nereikia, tikslas – tiesiog gerai sumaišyti ingredientus. Jei masė sunkiau susimaišo, galite pertrinti blenderiu (aš pertryniau).
- Toliau plakant, po vieną sudėkite kiaušinius. Supilkite vanilės ekstraktą. Įtarkuokite citrinos žievelę, supilkite sultis, sudėkite jogurtą. Įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Sudėkite mirkytas spanguoles.
- Jei naudojate įprastą keksiukų formą, ją ištieskite popierinėmis keksiukų formelėmis. Jei naudojate silikonines formeles tokiems keksiukams, kaip mano (mini bundt tipo), šiek tiek patepkite jas aliejumi ir iš karto supilkite tešlą. Jei formelės metalinės, pirmiausia jas labai gerai ištepkite aliejumi ir apibarstykite miltais, kad pilnai pasidengtų paviršius ir tik tada pilkite tešlą. Tešla reikia užpildyti apie 2/3 formelių.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
- Iš silikonių formelių arba įprastos keksiukų formos, keksiukus galima išimti iškart. Prieš išimant iš metalinių formelių, palaukite apie 5 minutes. Tuomet atsargiai greitu judesiu apverskite ant grotelių. Palikite atvėsti.
- Glajui sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Apliekite arba aptepkite keksiukus ir patiekite. Šis glajus šiek tiek sutirštėja, tačiau netampa kietas, nes jame nėra didelio kiekio cukraus. Galite ragauti iš karto.





1 Komentaras
[…] Jei mėgstate jogurtinius keksiukus, kviečiu peržiūrėti ir šių keksiukų su džiovintomis spanguolėmis receptą. […]