

Šie cukinijų blyneliai su lašiša ir krapų padažu – puikus ir sveikas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Idealiai tinka darže užderėjusioms cukinijoms suvartoti, tačiau net ir šaltuoju periodu mėgstu kartais tokių išsikepti iš nedidelių cukinijų.

Šįkart blynelius kepiau su sorgų miltais, kurie yra be glitimo. Su jais blyneliai pavyko kiek trapesni, tačiau formą išlaiko pakankamai gerai, nes recepte yra kiaušinių, kurie veikia kaip rišamasis tešlos ingredientas. Jei glitimo nevengiate, galite naudoti speltų miltus arba įprastus kvietinius miltus.
Siūlau blynelius patiekti su jogurtiniu krapų padažu. Į jį įdėjau ne vien krapų, bet ir avokado, todėl spalva natūraliai, gražiai ir gaiviai žalia.


Cukinijų blyneliai su lašiša ir krapų padažu
admin Šie cukinijų blyneliai su lašiša ir krapų padažu – puikus ir sveikas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Idealiai tinka darže užderėjusioms… Idėjos pietums greiti pietūs, cukinijos, greiti receptai, vakarienė, sveikas maistas, sveika mityba European Spausdinti
Porcijos: 4
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
Blyneliams reikės:
- 800 g cukinijos be žievės ir sėklų
- 100 g rikotos sūrio
- 2 kiaušinių
- Druskos, juodųjų pipirų
- Saujos krapų
- 1/2 citrinos žievelės
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 100 g sūdytos ar rūkytos lašišos
- Apie 5 nekupini v.š. miltų (naudojau beglitimius sorgų miltus, bet galite rinktis speltų ar kvietinius)
- Aliejaus kepimui (naudojau kokosų)
Padažui reikės:
- 4 v.š. natūralaus jogurto
- 1,5 v.š. krapų
- 1/4 sunokusio avokado
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Druskos, j.pipirų
Gaminimas
- Cukiniją sutarkuokite burokine tarka. Pabarstykite druska ir šiek tiek palaukite, kol išsiskirs sultys. Į kitą dubenį įtieskite marlinį audeklą. Sudėkite ant jo tarkius, suvyniokite ir labai gerai nuspauskite skystį. Šis žingsnis reikalingas, nes gerai nenuspaudus cukinijos, teks dėti daugiau miltų.
- Tarkius sumaišykite su ranka paplaktais kiaušiniais. Sudėkite rikotos sūrį, tarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis, smulkiai pjaustytus krapus, juoduosius pipirus ir druską. Išmaišykite.
- Įmaišykite miltus. Reikalingas kiekis priklauso nuo cukinijos drėgnumo ir kaip gerai pavyko nuspausti skystį, tad gali prireikti šaukštu mažiau ar daugiau.
- Smulkiai supjaustykite lašišą ir įmaišykite į tešlą. Kepkite su nedideliu kiekiu aliejaus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
- Padažui elektriniu smulkintuvu sutrinkite vidus ingredientus.
- Blynelius tiekite su padažu, sūdyta ar rūkyta lašiša ir šviežiais krapais.
