
Šie crostini su troškintomis daržovėmis yra labai skanus užkandis, vasariškai lengvi pietūs ar vakarienė. Išties, esu valgiusi net ir pusryčiams!
Mėgstu jaunas šparagines pupeles, o derinyje su morkomis, paprika ir kitomis daržovėmis jos puikiai atsiskleidžia. Svarbiausia neperkepti, kad nesukristų, išliktų traškios.
Taip troškintas daržoves taip pat mėgstu patiekti su garnyru, pavyzdžiui, kuskusu ar kitomis kruopomis, bet vis tik skaniausia jas dėti ant skrudintos duonos ir šlakstyti kokybišku alyvuogių aliejumi. Kepkit. Bus tikrai skanu.

Jei laukiate svečių ir planuojate užkandžių stalą, užsukite pasidairyti ir į šiuos receptus:
- Crostini su rudaisiais pievagrybiais ir paprika
- Sumuštinukai su fetos sūriu ir uogomis
- Vieno kąsnio sumuštinukai su vytinta jautiena arba rūkyta antiena
- Keptas Camembert sūris su kriaušių-garstyčių pagardu
- Duonos lazdelės ir medaus padaže marinuotos alyvuogės
Na, o crostini su daržovėmis receptas šiek tiek žemiau. Skanių įspūdžių!


Crostini – sumuštinukai su lengvai troškintomis daržovėmis
admin Šie crostini su troškintomis daržovėmis yra labai skanus užkandis, vasariškai lengvi pietūs ar vakarienė. Išties, esu valgiusi net ir pusryčiams! … Idėjos vakarėliui Crostini – sumuštinukai su lengvai troškintomis daržovėmis European Spausdinti
Porcijos: Didelė lėkštė sumuštinukų (nuotraukose tik dalis), apie 6 porcijos pavalgyti ir daugiau porcijų paužkandžiauti
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 1 didesnio svogūno
- 3 morkų
- 2 česnako skiltelių
- 2 saliero stiebų
- 6 mažų pomidoriukų arba 1 įprasto dydžio pomidoro
- 1/2 raudonosios paprikos
- 3 saujų šviežių šparaginių pupelių
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Juodųjų pipirų, druskos, viduržemio jūros prieskonių
- Ciabatta, baguette ar panašios duonos (man dar patinka Fitness duonelės iš Lidl)
- Baziliko lapelių
Gaminimas
- Supjaustykite daržoves: svogūną ir saliero stiebus – smulkiai, morkas ir papriką – kubeliais. Nupjaukite šparaginių pupelių galus ir perpjaukite į dvi ar tris dalis.
- Keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant nedidelės kaitros švelniai apkepkite svogūną ir saliero stiebus. Įspauskite česnako skilteles ir dar minutę apkepkite.
- Morkas, papriką ir šparagines pupeles sudėkite į keptuvę ir padidinkite kaitrą.
- Galiausiai sudėkite nuplikytus, nuluptus ir smulkiai supjaustytus pomidorus. Apkepkite
- Įpilkite šiek tiek verdančio vandens, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Uždenkite, sumažinkite kaitrą ir troškinkite, kol daržovės suminkštės, tačiau išliks kramtomos. Jei reikia, troškinant įpilkite dar šiek tiek verdančio vandens.
- Duoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje ar skrudintuve. Dėkite daržoves ant skrudintos duonos, pagardinkite baziliku ir negailėkite kokybiško, ypač tyro alyvuogių aliejaus.



1 Komentaras
[…] Crostini su troškintomis daržovėmis receptas – čia. […]