
Kviečiu išsikepti obuolių pyragėlius, kurių gaminimui sugaišite nedaug laiko ir skirsite minimaliai pastangų, bet rezultatas, tikiu, nudžiugins. Jie puikiai tinka draugams pavaišinti tiek namuose, tiek gamtoje.
Tai ne tradicinis gabalėliais pjaustomas pyragas, todėl patogiausia kepimui naudoti mažus indelius (ramekinus) ir patiekti pyragėlius porcijomis. Jei kepimui tinkamų mažų indelių neturite, galite gaminti keliuose didesniuose indeliuose ar viename inde ir pyragą į lėkštes tiekti šaukštu. Bus ne taip išvaizdu, bet ne mažiau skanu.
Siekiant skonio harmonijos labai rekomenduoju valgyti šiuos pyragėlius ar pyragą su ledais. Jie čia puikiai tinka.


Trupininis obuolių pyragas arba pyragėliai su ledais
admin Kviečiu išsikepti obuolių pyragėlius, kurių gaminimui sugaišite nedaug laiko ir skirsite minimaliai pastangų, bet rezultatas, tikiu, nudžiugins. Jie puikiai tinka… Saldus stalas Trupininis obuolių pyragas arba pyragėliai su ledais European Spausdinti
Porcijos: 6-7
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 150 g šviesių speltų kviečių miltų
- 70 g smulkių arba kavamale pasmulkintų avižinių dribsnių
- 70 g cukraus
- 80 g sviesto
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
- 6 dideli saldesni obuoliai
- 3 a.š. rudojo cukraus
- 1 a.š. vanilės pastos arba vanilinio cukraus
Gaminimas
- Sviestą trumpam įdėkite į šaldiklį.
- Tuo tarpu miltus sumaišykite su avižiniais dribsniais, cukrumi ir citrinos žievele.
- Į juos įtarkuokite ar smulkiai įpjaustykite šaltą sviestą. Rankomis sviestą įmaišykite į sausų produktų mišinį, kol susidarys tolygūs trupiniai.
- Nuskuskite ir nedideliais kubeliais supjaustykite obuolius. Sumaišykite juos su vanilės pasta ar vaniliniu cukrumi ir ruduoju cukrumi. Sudėkite į kepimui skirtus indelius.
- Obuolius apibarstykite paruoštais trupiniais ir kepkite iki 180 °C įkatintoje orkaitėje 35-40 min. Šiltus pyragėlius valgykite su vaniliniais ledais.

