
Vieni paprasčiausiai paruošiamų, bet įvairioms šventėms ar šiaip draugų užbėgimams tinkamų užkandžių – crostini tipo sumuštinukai. Man labai patinka, kad jie mažyčiai, vieno ar dviejų kąsnių.
- Jiems rinkitės prancūzišką batoną – baguette, arba ilgąjį ciabatta batoną, nors tokiems sumuštinukams man vis tik labiau patinka baguette – ji traškesnė ir riekelės kiek mažesnės.
- Duoną pjaustykite plonai ir gerai paskrudinkite, kad ji būtų tikrai traški. Priedus geriau tepkite ir dėkite likus nedaug laiko iki patiekimo, kad duona nesuminkštėtų. Bus tikrai skaniau!
- Duonos riekelėms aptepti tiks rikota, avokadas, minkšti sūriai ar kreminis sūris. Mes šįkart rinkomės trijų skonių kreminį sūrį: natūralų, su žolelėmis ir su graikiniais riešutais. Man patiko visi variantai, bet vis tik labiausiai su riešutais.
- Su priedais galima laisvai improvizuoti ir sugalvoti visokių įdomių derinių.
- Prieskoninės žolelės ne tik gražiai atrodo, bet ir labai pagyvina skonį!

Šįkart tikslaus recepto nerašau, nes viskas čia ir taip aišku, ar ne? 🙂
Pateikiu kelias idėjas iš praskriejusio savaitgalio. Aš mėgstu saldžiau, todėl abu mano variantai su skirtingais džemais.
- Skrudinta baguette + kreminis sūris + karštai rūkyta antienos krūtinėlių filė Kitchen me + šiek tiek figų džemo + bazilikai arba krapai.
- Skrudinta baguette + kreminis sūris + vytintas jautienos kumpis (naudojau itališką Bresaola) + šiek tiek apelsinų džemo + bazilikai.
Manau, kad greitai kartosim ir prijungsim daugiau derinių!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Baltic Larus.
#reklama