Kai užsuka svečiai, o laiko gaminti beveik nėra – padengiam stalą per pusvalandį! Tokioje situacijoje gelbsti paprastas derinys: greitas vanilinis grietinėlės ir želė desertas bei kelių rūšių užkandžiai. Be įmantrių žingsnių, bet vizualiai gražu ir tikrai skanu.
Vanilinis grietinėlės ir želė desertas paruošiamas vos per 10 minučių. Kremui tereikia išplakti grietinėlę ir sumaišyti su natūraliu tepamuoju sūriu ir indeliu vanilinio deserto. Tuomet smulkinti želė, susluoksniuoti ir papuošti keliomis uogomis bei sausainukais. Taip greita ir paprasta, bet pažadu, kad labai skanu ir norisi kartoti!
Šalia patiekiau be vargo surenkamą užkandžių padėklą iš dviejų rūšių mini sumuštinukų, iešmelių su camembert sūriu ir vynuogėmis, traškių mocarelos lazdelių ir kelių papildomų priedų.
Receptams rinkausi bavariškus produktus iš RIMI. Spalio 13–19 dienomis didesniuose Vilniaus RIMI prekybos centruose juos atrasti dar paprasčiau. Ieškokite mėlynomis kainų etiketėmis pažymėtų įvairių bavariškų produktų: jogurtų, sūrių, saldumynų, kavos ir kt.
Jei mėgstate užkandžių padėklus, peržiūrėkite dar vieną Bavarijos įkvėptą užkandžių padėklą su sumuštinukais.
Vanilinis grietinėlės ir želė desertas bei užkandžių padėklas
admin Kai užsuka svečiai, o laiko gaminti beveik nėra – padengiam stalą per pusvalandį! Tokioje situacijoje gelbsti paprastas derinys: greitas vanilinis… Idėjos vakarėliui vakarėlio užkandis, vakarėliui, užkandžiai, užkandžių lenta, užkandžių padėklas, vanilinis želė desertas, želė ir grietinėlės desertas, desertas taurėse su želė, Želė desertai taurėse, Desertas per 10 min, Greitas desertas European SpausdintiIngredientai
Vanilinio kremo ir želė desertui reikės:
- 200 ml grietinėlės (35-36% rieb.)
- 80 g natūralaus tepamojo sūrio Frischa
- 1 indelio (115 g) vanilinio deserto Zott Zottis
- 1,5 v.š. cukraus pudros
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 indelių (350 g) Zott želė (braškių ir apelsinų skonio)
- Papuošimui: uogų ir brezel sausainukų
Užkandžių padėklui reikės:
- Camembert sūrio (Käserei Champignon)
- Vynuogių
- Prancūziško batono
- Brie sūrio (Käserei Champignon)
- Granatų, spanguolių ar kito mėgstamo džemo
- Graikinių riešutų
- Tepamojo sūrio su žolelėmis (Frischa)
- Vytintos dešros
- Čiobrelio
- Mocarelos sūrio lazdelių su pomidorų-paprikų padažu (Coburger)
- Brezel sausainukų, riešutų ar kt.
Gaminimas
Vanilinio grietinėlės ir želė deserto gaminimas:
- Sumaišykite tepamąjį sūrį su vaniliniu desertu.
- Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki minkštų putų ir švelniai įmaišykite į masę.
- Smulkiai supjaustykite želė.
- Sluoksniuokite paruoštą vanilinį kremą ir želė taurėse ar stiklinėse (3 sluoksniai kremo, 2 sluoksniai želė).
- Papuoškite uogomis ir brezel sausainukais.
Užkandžių padėklo gaminimas:
- Paruoškite iešmelius su camembert sūriu ir vynuogėmis. Ant trikampėliais supjaustyto camembert sūrio dėkite vynuogę ir sutvirtinkite smeigtuku.
- Paruoškite sumuštinukus su brie sūriu. Ant skrudintų prancūziško batono riekelių tepkite granatų, spanguolių ar kito džemo, uždėkite brie sūrio riekelių ir pabarstykite graikiniais riešutais.
- Paruoškite sumuštinukus su vytinta dešra. Ant skrudintų prancūziško batono riekelių tepkite tepamąjį sūrį su žolelėmis, dėkite vytintos dešros griežinėlius ir pagardinkite čiobreliu.
- Šiltų mocarelos lazdelių paruošimas. Orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje apie 5 min. kepkite mocarelos lazdelės.
- Padėklo surinkimas. Į padėklą sudėkite visus paruoštus užkandžius. Šalia mocarelos lazdelių patiekite pomidorų-paprikų padažą. Padėklą papildykite vynuogėmis, brezel sausainukais, riešutais ar kt.
Receptas ir reklama sukurtaa bendradarbiaujant su Bavarijos produktų gamintojais.
