Pabodo įprasti obuolių pyragai? Norite išbandyti kažką naujo, įdomaus, bet nesudėtingo? Normandiškas obuolių pyragas ir jo receptas jūsų paslaugoms!
Prancūzai puikiai išmano konditeriją, o jų obuolių pyragai mane kaskart nustebina nuostabiu skoniu. Tai išskirtinis obuolių pyragas, kilęs iš Normandijos regiono ir vadinamas Tarte Normande. Gali pasirodyti šiek tiek įmantru, bet gaminimas išties nesudėtingas: tešla išlipdote formą, išdėliojate obuolius, juos užpilate kiaušinių-grietinėlės mišiniu (custard) ir pašaunate į orkaitę. Normandiškas obuolių pyragas išsiskiria tuo, kad jo įdarui nenaudojami miltai. Įdaras išlieka kreminis, pieniškas, švelnus, šiek tiek primenantis pudingą ir… tiesiog tirpstantis burnoje. Jo konsistencija lengva, pajudinus gabalėlį įdaras šiek tiek liula, bet nėra skystas. Tik iškepus įdaras bus minkštesnis, o atvėsus pyragui taps šiek tiek tvirtesnis.
Vietoje įprasto baltojo cukraus pyrago įdarui rinkausi „Dansukker“ rudąjį demerara, kuris suteikė šiek tiek sodresnio, lengvai karamelinio skonio. O tešlą pagrindui lengviausia paruošti su cukraus pudra, tad čia pagelbėjo mano virtuvėje dažnai naudojami „Dansukker“ cukraus milteliai. Jais taip pat galite apibarstyti jau iškeptą ir šiek tiek pravėsusį pyragą, bet saldumo man pakako, todėl nebarsčiau.
Obuoliai normandiškam obuolių pyragui labiausiai tiks tvirtesni, kietesni, kurie kepant stipriai nesutyžta. Obuolius galite pjaustyti ir stambiais gabalėliais, dažnai prancūzai taip ir daro, bet jei pjaustysite plonais, kaip dariau aš, pyragas ir jo įdaras bus vientisesnis, pyragas atrodys gražiau. Pjaustant obuolius stambesniais griežinėliais, tarp obuolių ir įdaro gali susidaryti nedideli tarpeliai, kurie vizualiai atrodo ne taip patraukliai. Turėkite tai mintyje, jei ketinate vaišinti svečius :).Vis tik skoniui išvaizda įtakos neturės, tad galite pjaustyti taip, kaip jums patogiau. Tikiuosi, kad išbandysite!
Normandiškas obuolių pyragas
admin Pabodo įprasti obuolių pyragai? Norite išbandyti kažką naujo, įdomaus, bet nesudėtingo? Normandiškas obuolių pyragas ir jo receptas jūsų paslaugoms! Prancūzai… Saldus stalas Normandiškas obuolių pyragas European SpausdintiIngredientai
Pagrindui:
- 240 g kvietinių miltų
- 30 g migdolų miltų
- 150 g šalto sviesto + gabalėlio formai ištepti
- 50 g „Dansukker“ cukraus miltelių
- 1 didelio kiaušinio
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 3 didelių kiaušinių
- 80 g „Dansukker“ demerara cukranendrių cukraus + 2 v.š. pyrago viršui pabarstyti
- 250 ml riebios grietinėlės
- 100 ml pieno (3,5% rieb.)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 2 v.š. brendžio ar tamsaus romo (jei nenaudosite, galite įpilti 1 a.š. daugiau vanilės ekstrakto)
- 4 tvirtų obuolių
- Saujelės smulkintų migdolų ir/ar migdolų riekelių
Gaminimas
Pagrindo paruošimas:
- Elektriniu kombainu ar smulkintuvu sutrinkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, cukraus miltelius, migdolų miltus ir druską, tik kol ingredientai susimaišys (jei neturite, galite trinti rankomis).
- Įmaišykite kiaušinį.
- Įsijokite miltus. Smulkintuvu sumaišykite iki trupinių ir suformuokite rutulį. Nepermaišykite ir neminkykite. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 20 min.
- Kepimo formą patepkite sviestu. Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir įtieskite arba tiesiog įlipdykite rankomis į formą. Palikite šaldytuve, kol ruošite įdarą.
Įdaro paruošimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Obuolius supjaustykite vidutinio stambumo griežinėliais.
- Kiaušinius suplakite su demerara cukrumi, vanilės ekstraktu ir brendžiu ar romu, kol cukrus ištirps. Įmaišykite grietinėlę ir pieną.
- Obuolius lanku sudėkite ant pagrindo, supilkite įdarą ir apibarstykite demerara cukrumi. Kepkite apie 30 min.
- Apibarstykite migdolais ir kepkite dar 15-20 min., kol įdaras sutvirtės, taps kreminės konsistencijos, o viršus ims švelniai skrusti. Neišsigąskit, jei įdaras atrodys minkštokas, jis toks ir turi būti, konsistencija primena pudingą, tirštą kremą.
Jei mėgstate kepti obuolių pyragus, kviečiu peržiūrėti ir šiuos mano mėgstamus receptus:
- Flognarde su obuoliais ir speltų miltais – super paprastas ir greitas.
- Migdolinis obuolių pyragas – labai gražus ir skanus.
- Flognarde su obuoliais ir uogomis – jei mėgstate desertus patiekti individualiomis porcijomis.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Dansukker.
#reklama