
Linco sausainiai su obuoliene ar su džemu man yra vieni skaniausių. Tokie, raštuoti, jie tampa dar ir vienais gražiausių. Linco sausainiai – tai austriški sausainiai, kurių pavadinimas kilo nuo Linco miesto pavadinimo, o receptas nuo Linco torto recepto. Jie išsiskiria tuo, kad yra dvipusiai, pertepti įdaru.
Labai smagiai mes juos gaminom ir dar skaniau ragavom! Nors, tiesą pasakius, dėl nuostabių ornamentų buvo net truputį gaila juos suvalgyti :). Raštuotais sausainiais aš žaviuosi jau seniai, todėl nekantravau išbandyti Algis crafts graviruotus kočėlus. Tai lietuvių šeimos verslas, gimęs iš gražios idėjos namams suteikti šilumos, bendra veikla suartinti šeimą ir draugus. Kočėlų ornamentai labai gražūs, o pasirinkimo variantų labai daug (virš 200!, tiek neutralių, tiek šventinių, net sunku išsirinkti.

Eiva džiaugėsi mažųjų kočėliukų rinkiniu, puikiai pritaikytu vaikams, aš darbavausi didžiuoju. Sausainius pertepėm močiutės obuolienėmis – tradicine ir su vyšniomis. Skonis nukėlė į vaikystę ir dėl obuolienės man šiek tiek priminė minkštutes smėlio juostas.
Idiliškas rudens savaitgalio vaizdas mūsų akimis: gardūs ir gražūs naminiai sausainiai, arbata, geras šeimos filmas ir daug apsikabinimų . Rekomenduojam visiems!


Linco sausainiai su obuoliene
admin Linco sausainiai su obuoliene ar su džemu man yra vieni skaniausių. Tokie, raštuoti, jie tampa dar ir vienais gražiausių. Linco… Saldus stalas sausainiai, linco sausainiai, pertepti sausainiai, obuoliene, obuoliai, linzer cookies European SpausdintiIngredientai
Tešlai:
- 170 g šalto sviesto
- 100 g cukraus
- 300 g kvietinių miltų + papildomai pabarstymui
- 40 g migdolų miltų
- 1 vidutinio kiaušinio
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- Nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- Žiupsnelio druskos
Pertepimui:
-
- Obuolienės
Gaminimas
- Dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus ir druską.
- Sutrinkite kubeliais supjaustytą sviestą, cukrų, vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę. Patogiausia tai daryti virtuviniame kombaine ar maisto smulkintuve, bet jei neturite, galite maišyti šaukštu ir rankine šluotele.
- Įmaišykite kiaušinį.
- Suberkite miltų mišinį, sutrinkite iki trupinių ir suformuokite tešlą. Ilgai minkyti nereikia, tik kol tešla tampa vientisa.
- Tešlą padalinkite į 2-3 dalis, suformuokite tešlos rutulius ir paspauskite, kad taptų plokštesni – bus lengviau juos vėliau iškočioti. Įsukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 1-2 val.
- Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų įprastu lygiu kočėlu iškočiokite tešlą iki 3-5 mm storio. Nuimkite kepimo popieriaus lakštą. Tešlos paviršių ir dekoravimui skirto įspaudžiamo kočėlo paviršių gausiai apibarstykite miltais, kad neliptų. Švelniai paspaudžiant iš lėto perbraukite tešlą įspaudžiamu kočėlu.
- Sausainių formelėmis išspauskite sausainius. Pusei sausainių išspauskite viduriuką (galite naudoti specialias formeles, mažytę formelę ar net kamštelį). Tai nebūtina, bet atrodo gražiau.
- Perkelkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir palaikykite šaldytuve apie 15 min., kad ornamentai būtų ryškesni.
- Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 6-10 min. arba kol kraštai ims švelniai skrusti. Pradėkite tikrinti anksčiau ir stebėkite, kad nesudegtų. Atvėsinkite.
- Pilnavidurius sausainius patepkite obuoliene ir uždėkite tuščiavidurius sausainius. Sausainiai bus skanesni ir minkštesni, jei palauksite bent kelias valandas. Kelias dienas juos galite laikyti šaldytuve.




Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama