
Greita, skani ir kartu maistinga vakarienė kartais tampa tikru galvos skausmu? Man taip pat. Atvirai, vakarienė yra tas dienos valgymas, dėl kurio dvejoju dažniausiai. Neabejoju, kad esu ne viena. Vakarais, kai nuovargis po ilgos dienos ima viršų, net ir labai mylint virtuvę kartais yra tiesiog per sunku joje praleisti visą valandą ar net daugiau, tiesa? O kitais kartais net ir sugalvoti, ką pasigaminus, gali būti sunkus uždavinys. Tokiais vakarais puikiai tiks štai tokia greita vakarienė: azijietiškos salotos su vištiena sezamų plutelėje.

Tai lyg receptas du viename. Vištienos kepsneliai labai tinka prie įvairių salotų ar su kitokiu garnyru, o salotos skanios net ir be kepsnelių, tad galite laisvai improvizuoti sukurdami savo derinius. Salotoms sumaišiau padažą, kuriame susipina įvairios skonio natos: ir saldumas, ir rūgštumas, ir sūrumas. Puikius skonius suteikia žemės riešutų sviestas, medus, citrina, „Kikkoman“ skrudintų sezamų aliejus ir „Kikkoman“ Poke padažas. Poke padažas gaminamas iš fermentuoto sojų padažo, pridedant skrudintų sezamų aliejaus, citrinos sulčių ir čili. Jei mėgstate aštriau, jis tiks į salotas ar ant poke dubenėlių ir vienas. Aš mėgstu švelnesnius skonius, todėl man patiko derinys su žemės riešutų sviestu ir skrudintų sezamų aliejumi. Užpilas ir salotos, mano manymu, pavyko puikios, tad bus kartojamos! Ir, galbūt, jūsų išbandomos tais vakarais, kai idėjų pritrūks?


Greita vakarienė: azijietiškos salotos su vištiena sezamų plutelėje
admin Greita, skani ir kartu maistinga vakarienė kartais tampa tikru galvos skausmu? Man taip pat. Atvirai, vakarienė yra tas dienos valgymas,… Azijietiški patiekalai azijietiška virtuvė, indonezijos virtuvė, tailando virtuvė, kikkoman, skrudintų sezamų aliejus, vištienos patiekalai, rytietiškos salotos, azijietiškos salotos, greitos vakarienes idejos European SpausdintiIngredientai
Vištienos kepsneliams reikės:
- 200 g vištienos vidinės filė
- 1 kiaušinio
- 2 v.š. miltų
- 3 v.š. sezamo sėklų
- 3 v.š. džiūvėsėlių (naudojau panko džiūvėsėlius)
- Druskos, juodųjų pipirų
- Šiek tiek aliejaus kepimui
Azijietiškoms salotoms reikės:
- 2 saujų supjaustyto raudonojo kopūsto
- 2 juostelėmis supjaustytų morkų
- 2 juostelėmis supjaustytų agurkų
- 40 g „stiklinių“ arba plonų ryžių vermišelių
- 120 g virtų edamame pupelių (galima keisti žirneliais ar avinžirniais)
- 40 g kepintų, smulkintų žemės riešutų
Padažui reikės:
- 2 kupinų v.š. žemės riešutų sviesto
- 1 v.š. skysto medaus arba klevų sirupo
- 3 v.š. „Kikkoman“ Poke padažo
- 2 v.š. „Kikkoman“ skrudintų sezamų aliejaus
- 1 laimo sulčių
- Druskos
Gaminimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
- Vištienos vidinės filė juosteles pabarstykite druska ir pipirais. Apvoliokite miltuose, tuomet ranka paplaktame kiaušinyje ir galiausiai sezamo sėklų – džiūvėsėlių mišinyje. Dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos ir aliejumi apšlakstytos skardos ir kepkite apie 15 min.
- Kol vištiena kepa, vermišelius užpilkite verdančiu vandeniu ir po kelių minučių jiems suminkštėjus, vandenį nupilkite. Sukarpykite žirklėmis į kelias dalis, kad būtų trumpesni.
- Dubenyje sumaišykite vermišelius, kopūstą, morkas, agurkus, pupeles ir kepintus riešutus.
- Padažui sumaišykite visus ingredientus. Paragaukite, jei šiek tiek trūksta aštrumo ir rūgštumo, galite įpilti truputį daugiau Poke padažo. Užpilkite ant salotų. Patiekite su vištienos kepsneliais.

Daugiau azijietiškų patiekalų receptų rasite čia.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kikkoman“ | Reklama.