Visada pagal šį receptą kepu didelį apvalų pyragą, bet šįkart jis pakeitė rūbą ir tapo mažais pyragiukais. Jums spręsti, kaip valgyti smagiau. Aš aplink šį pyragą einu ratais, kol jo nebelieka. Valgom ne tik desertui, bet ir pusryčiams. Tai prancūziškas pyragas flognarde.
Kas tas flognarde? Tai tas pat, kas clafoutis, tik clafoutis gaminamas su vyšniomis, o štai – vyšnias pakeiti į kitus vaisius ar uogas – ir jis jau tampa flognarde. Įdomūs tie pavadinimai, ar ne?
Kad per daug jais nesukčiau galvos, pasakysiu, kad tai tiesiog pudinginis pyragas. Jo tešla, jei paskaitysit receptą, panaši į lietinių, tad jis tikrai kitoks, nei dauguma obuolių pyragų. Jis minkštas, švelnus, glotnus, lyg pudingas, bet tvirtesnis. Kepkite ir patys įvertinkite!
Flognarde pyragas su obuoliais ir uogomis
admin Visada pagal šį receptą kepu didelį apvalų pyragą, bet šįkart jis pakeitė rūbą ir tapo mažais pyragiukais. Jums spręsti, kaip… Greiti receptai pyragas, obuoliai, obuolių pyragas, greiti receptai, greitas pyragas European SpausdintiIngredientai
- 3 didelių kiaušinių
- 3 mažesnių arba 2 vidutinių obuolių
- Saujelės šviežių ar šaldytų uogų (naudojau šilauoges ir avietes)
- 350 ml pieno
- 90 g kvietinių miltų
- 20 g cukraus
- 30 g rudojo cukraus
- 1 v.š. sviesto + papildomai formelėms ištepti
- Žiupsnelio maltos vanilės arba šlakelio vanilės ekstrakto/ vanilės pastos
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Ant nedidelės kaitros kaitinkite pieną, kol pasidarys labai karštas, bet ne verdantis.
- Ištirpinkite sviestą ir atidėkite.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Plakite kiaušinius su druska ir cukrumi, kol jie suputos ir sutirštės. Plakant suberkite miltus, maltą vanilę/ vanilės pastą ar ekstraktą ir, galiausiai, iš lėto supilkite karštą pieną. Įmaišykite tirpintą sviestą.
- Jei kepsite didelį pyragą, formą ištieskite kepimo popieriumi. Jei kepsite atskiras porcijas ramekinuose, kepimo popieriaus naudoti nereikia.
- Formą ar formeles gausiai ištepkite sviestu. Supilkite tešlą. Po vieną panardinkite obuolių skilteles, kad nesuliptų. Apibarstykite uogomis.
- Kepkite 200 °C orkaitėje 30-35 min. Pyragas iškepęs, kai viršus gan stipriai paruduoja, o pats pyragas sutvirtėja. Vis tik jo konsistencija – pudingo tipo, tad jis nebus itin tvirtas. Galima valgyti vos pravėsusį, dar šiltą, bet skanesnis atvėsęs. Jei turit kantrybės, valandėlę palaukit.