Flognarde pyragas su obuoliais ir speltų miltais – tai prancūziškas pyragas, primenantis pudingą. Ji labai mėgstu kepti ne tik desertui, bet ir saldiems, vėlyviems savaitgalio pusryčiams. Tai prancūziško pyrago clafoutis atitikmuo, tik pastarasis kepamas būtent su vyšniomis, o flognarde jis vadinamas, kai vyšnios išmainomos į kitas uogas ar vaisius. Rudeniui puikiai tinka obuoliai.
Į šio pyrago tešlą dedama nedaug miltų, tešloje yra nemažai kiaušinių ir pieno, todėl ji šiek tiek primena lietinių tešlą. Pyragas neįprastas: jis nėra purus, labiau drėgnas, skoniu ir konsistencija šiek tiek primena pudingą, tik yra tvirtesnis, lengvai pjaustomas. Kartais šį pyragą kepu atskirose formelėse ir patiekiu porcijomis.
Šįkart jį kepiau pusryčiams, bet jei nesant tokie dideli smaližiai, labiau tiks desertui.
Flognarde pyragas su obuoliais ir speltų miltais
admin Flognarde pyragas su obuoliais ir speltų miltais – tai prancūziškas pyragas, primenantis pudingą. Ji labai mėgstu kepti ne tik desertui,… Saldus stalas pyragas, obuoliai, obuolių pyragas, greiti receptai, greitas pyragas European SpausdintiIngredientai
- 4 maži kiaušiniai (atitiktų 3 didelius)
- 70 g rudojo cukraus
- 110 g speltų miltų (tinka paprasti kvietiniai)
- 300 ml pieno
- 30 g sviesto
- 1/2 citrinos žievelės
- Žiupsnelio druskos
- 1 a.š. vanilės pastos
- 200 g obuolių (svoris be žievelės ir sėklų)
Gaminimas
- Nuluptus obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.
- Sviestu ištepkite formą, o likusį sviestą ištirpinkite.
- Pašildykite pieną, kol taps karštas (ne verdantis, nes per karštas “sutrauks” kiaušinius).
- Plakite kiaušinius su druska, vanile ir cukrumi, kol suputos ir padvigubės. Toliau plakant supilkite karštą pieną. Įmaišykite sviestą. Suberkite miltus ir plakite iki vientisos tešlos.
- Į formą sudėkite obuolius. Ant jų užtarkuokite citrinos žievelę ir supilkite tešlą.
- Kepkite 200 °C orkaitėje, antroje padėtyje nuo apačios, 30-35 min. Pyragas iškepęs, kai viršus gan stipriai paruduoja, o centras sutvirtėja. Jei dvejojate, galite patikrinti pagaliuku ar maža šakute. Galima valgyti dar šiltą ar atvėsusį.
2 Komentarai
Labai vykęs receptas, ačiū 🙂
kilimai | modernus kilimai | apvalus kilimai | vaikiski kilimai
Džiaugiuosi, kad patiko! Mano labai mėgstamas 🙂