
Minkšti ir purūs jogurtiniai avietiniai keksiukai, puošti dviejų spalvų maskarponės kremu ir slepiantys staigmeną – avietes, viduje. Labai skanūs, tikrai. Puikus desertas patiems pasilepinti ir svečius pavaišinti.
Rožiniam avietiniam kremui naudojau liofilizuotas avietes, kurios suteikė švelniai rožinę spalvą ir malonų, išraiškingą aviečių skonį. Šio kremo patariu neatsisakyti ir gaminti būtent taip, kaip nurodyta recepte, nes jis labai skanus. Liofilizuotas avietes lengvai rasite daugumoje prekybos centrų. Šviežios ar šaldytos uogos suskystintų kremą ir nesuteiktų tokio išraiškingo skonio, todėl jam reikalingos būtent liofilizuotos avietės, kurias galima susmulkinti kavamale. Jei smulkinti uogų nenorite, galima įsigyti jau paruoštų liofilizuotų aviečių miltelių.

Žalios spalvos kremą taip pat dažiau natūraliai – naudojau žalios spirulinos miltelius. Juos pasirinkau, nes norėjau dviejų spalvų kremo, tačiau tai nebūtina. Spirulinos milteliai kremui suteikė tik spalvą, o skonio nepakeitė, todėl dominuoja avietės.
Jei norite, galite daryti tik rožinį kremą, o kitą pusę palikti baltą arba apskritai kremo nedažyti nei avietėmis, nei spirulina. Avietiniai keksiukai tokiu atveju bus mažiau avietiniai, tačiau vis vien skanūs.

Jei mėgstate jogurtinius keksiukus, kviečiu peržiūrėti ir šių keksiukų su džiovintomis spanguolėmis receptą.
Jei nevartojate kiaušinių, tikiu, kad patiks bananiniai keksiukai su kakaviniu kokosų kremu. O jei esate neabejingi sūdytai karamelei, patobulinta šių keksiukų be kiaušinių versija dar labiau verta dėmesio.


Avietiniai keksiukai su avietiniu maskarponės kremu
admin Minkšti ir purūs jogurtiniai avietiniai keksiukai, puošti dviejų spalvų maskarponės kremu ir slepiantys staigmeną – avietes, viduje. Labai skanūs, tikrai.… Saldus stalas keksiukai, keksiukai su avietėmis, avietiniai keksiukai, rožiniai keksiukai, avietinis kremas, aviečių kremas, maskarponės kremas keksiukams, keksiukai su uogomis European SpausdintiIngredientai
Keksiukams reikės:
- 3 vidutinių kiaušinių (150 g)
- 140 g sviesto
- 130 g cukraus
- 170 g graikiško jogurto (vidutinio tirštumo)
- 190 g kvietinių miltų + papildomai uogoms apvolioti
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- Nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- Šaldytų arba šviežių aviečių (priklausomai nuo dydžio, po 2-3 kiekvienam keksiukui įdaryti)
- Žiupsnelio druskos
Kremui reikės:
- 250 g maskarponės
- 250 g grietinėlės (35% rieb.)
- 3 v.š. cukraus pudros
- Apie 10 g liofilizuotų aviečių
- Natūralių žalios spalvos maistinių dažų – spirulinos (nebūtina, galite daryti baltos spalvos kremą arba tik rožinį su avietėmis)
Gaminimas
- Ištirpinkite sviestą ir palikite truputį atvėsti.
- Kiaušinius paplakite elektriniu plaktuvu su cukrumi ir druska, kol šiek tiek pabals.
- Įmaišykite jogurtą, vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę.
- Įmaišykite sviestą.
- Persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus suberkite į tešlą ir išplakite plaktuvu, tik kol miltai įsimaišys.
- Keksiukų formą ištieskite popierinėmis formelėmis.
- Tešla užpildykite apie 3/4 keksiukų formelių. Į vidurį įspauskite po 2-3 miltuose apvoliotas avietes (jei avietės šaldytos, jų atitirpinti nereikia, naudokite tiesiai iš šaldiklio ištrauktas uogas). Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi neaplipti tešla. Iškepusius perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
- Liofilizuotas avietes sutrinkite kavamale ir persijokite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
- Į maskarponės sūrį per keletą kartų švelniai įmaišykite grietinėlę. Sudėkite cukraus pudrą ir plakite nedideliu greičiu, kol kremas ims tirštėti. Neperplakite, kad nepagelstų ir neįgytų sviesto poskonio, tačiau išplakite pakankamai, kad kremas būtų tvirtas.
- Jei gaminate dviejų spalvų kremą, padalinkite jį į dvi dalis. Į vieną įmaišykite liofilizuotų aviečių miltelius, į kitą – spiruliną. Jei spirulinos neturite, bet norite dviejų spalvų, galite dalį kremo palikti baltą. Jei gaminate vienos spalvos kremą, į visą kremą įmaišykite avietes.
- Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su konditeriniu antgaliu (jei kremas dviejų spalvų, stenkitės vienos spalvos kremą sudėti vienoje maišelio pusėje, kitos spalvos – kitoje, kad spalvos kuo mažiau maišytųsi). Dekoruokite keksiukus. Jei norite, papuoškite pasirinktais priedais: mėtų lapeliais, žiedlapiais, uogomis ar kt.
