
Juk smagu namuose turėti gabalėlį deserto mažiems pasmaližiavimams prie kavos ar arbatos? Šis keksas su varške ir uogomis, kurį paruošėme kartu su Kauno grūdais, tokiam tikslui puikiai tiks. Iškepė minkštas ir drėgnas. Juo galite mėgautis tiek šiltu, tiek šaltu sezonu, nes gaminimui tiks šviežios arba šaldytos uogos.

Šviežios uogos soduose dar neprisirpo, todėl aš naudojau šaldytas avietes ir juoduosius serbentus. Puiki proga pabaigti šaldiklio likučius! Tiesa, nedėkite uogų daugiau, nei nurodyta recepte, nes tešla gali tapti per skysta (patikrinta :), kalbu iš patirties). Jei įdėsite mažiau – nieko tokio.
Šiam receptui naudojau kreminę varškę, bet galite rinktis ir paprastą. Tokiu atveju rekomenduočiau ją pertrinti.

Keksas su varške ir uogomis bus dar skanesnis ir gražesnis, jei uogų įdėsite ne tik į tešlą, bet jomis papuošite ir kekso viršų.

Keksas su varške ir uogomis
admin Juk smagu namuose turėti gabalėlį deserto mažiems pasmaližiavimams prie kavos ar arbatos? Šis keksas su varške ir uogomis, kurį paruošėme… Saldus stalas varškės keksas, keksas su varškė, varškės pyragas, keksas su uogomis, varškės keksas su uogomis, desertai su uogomis, uogų pyragas European SpausdintiIngredientai
Pyragui reikės:
- 3 kiaušinių
- 200 g kreminės varškės (jei naudosite paprastą, pertrinkite blenderiu arba per sietelį)
- 130 g cukraus
- 130 g sviesto
- 190 g Kauno grūdų Bajoriškų kvietinių miltų + 1 v.š. uogoms apvolioti
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
- 30 g šaldytų aviečių
- 25 g šaldytų juodųjų serbentų
- Cukraus pudros (papuošimui)
Gaminimas
- Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti.
- Jei kreminė varškė šiek tiek drėgna, susidariusį skystį nupilkite.
- Miltus (išskyrus uogoms skirtą 1 v.š.) persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
- Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi ir plakite elektriniu plaktuvu, kol kiaušiniai pabals ir masė taps puri.
- Sudėkite varškę, citrinos žievelę ir vanilės ekstraktą, išmaišykite. Įmaišykite sviestą.
- Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Dar kartą išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
- Jei naudojate šaldytas uogas, ištraukite jas iš šaldiklio. Jei šaldytos avietės didesnės, ranka jas šiek tiek patrupinkite. Uogas apvoliokite miltuose ir švelniai įmaišykite į tešlą. Uogos turi tolygiai pasiskirstyti, kitaip kekse gali likti neiškepusios tešlos plotelių, tačiau svarbu jas įmaišyti gana greitai, kad nespėtų pasileisti.
- Į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę (ne mažesnę kaip 21×12 cm dydžio) kekso formą supilkite tešlą ir kepkite iki 180 ᵒC įkaitintoje orkaitėje apie 50-65 min. Ar iškepė, tikrinkite ties kekso viduriu įbesdami dantų krapštuką: jis turi neaplipti tešla.
- Atvėsinkite ant grotelių. Apibarstykite cukraus pudra. Jei norite, galite papuošti uogomis.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama