
Valgydama rissotto jau imu glavoti apie arancini sekančiai dienai. Tai sicilietiški ryžių rutuliukai, gaminami iš risotto likučių, mat antrą dieną jo skonis jau visiškai nebe tas. Jų pirmąsyk paragavau Sicilijoje ir įspūdis liko tikrai geras, tad norėjosi pabandyti ir namuose.
Tradiciškai arancini skrudinami aliejuje, na, bet suprantama, tai nėra itin sveika. Stengiuosi vengti gruzdintų patiekalų, o ir puode čirškinamo aliejaus kvapo labai nemėgstu, tad šiuo atveju sukuosi su orkaite. Ir ką manot, daug sveikiau, plutelė traški, skanu. Manau visiškai vykusi alternatyva. Su salotomis – puikūs pietūs!

Įdarai gali būti visokiausi. Sicilijoje populiarus įdaras su pistacijomis – man jis labai patiko, o vyras, pamenu, rinkosi su mėsos ragu – jam labiau patiko šis variantas. Namuose dažniausiai gaminu su mocarela arba mocarela ir džiovintais pomidorais, nes toks įdaras nesausas ir greitai paruošiamas: paplėštai, supjaustai ir viskas.
Pastebėjimas: nepridėkite per daug įdaro, ypač jei tai mocarela, nes ji linkusi pabėgti. Man iš kai kurių rutuliukų šiek tiek pabėgo įdaras per kraštelį, jūs gerai užkamšykit!


Arancini su mocarela
admin Valgydama rissotto jau imu glavoti apie arancini sekančiai dienai. Tai sicilietiški ryžių rutuliukai, gaminami iš risotto likučių, mat antrą dieną… Idėjos pietums Arancini su mocarela European SpausdintiIngredientai
- 500 g vakarykščio ar užvakarykščio risotto
- 1-1,5 paplakto kiaušinio
- Apie 80 g džiūvėsėlių
- Apie 30 g miltų (naudojau šviesius speltų)
- Apie 80 g mocarelos sūrio
- Kelių saulėje džiovintų pomidorų aliejuje (nebūtina, bet skanu)
- Druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
- Į vieną dubenėlį suberkite miltus, į kitą – džiūvėsėlius.
- Lengvai ranka paplakite kiaušinius ir pagardinkite juodaisiais pipirais bei druska.
- Mocarelos sūrį paplėšykite arba supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jei naudojate, smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus.
- Kabinkite po kupiną šaukštą risotto, įdarykite mocarelos sūriu ir pomidorais, uždenkite dar puse šaukšto risotto ir formuokite rutuliukus. Gerai užkamšykite įdarą, kad kepdamas neišbėgtų.
- Kiekvieną rutuliuką apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinio plakinyje ir, galiausiai, apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos ir aliejumi išteptos skardos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- Tiekite su salotomis ir pasirinktu padažu, pavyzdžiui, labai tiks pomidorų padažas.

1 Komentaras
[…] Risotto skaniausias šviežias, ką tik išvirtas, todėl jo likučius rekomenduoju sunaudoti gaminant sicilietiškus rutuliukus – arancini. […]