Pietums norisi kažko sotaus, bet neapsunkinančio? Šie vištienos tikka naminiai kebabai su gaiviu padažu yra puikus balansas. Vištiena su švelniu indišku prieskoniu, traškios daržovės, lengvas jogurtinis padažas – visa tai susukta į tortiliją ir skaniai apkepta grilyje.
Greitiems pietums dažnai susisuku kebabą ar tortiliją. Prisipažinsiu, sukant anksčiau pasitaikydavo visko: kartais tortilija įplyšdavo, kartais įdaras pabėgdavo. O folija – ar tik man ji dažniausiai nuplyšta kreivai? Bet šįkart viskas susisuko sklandžiai, nes atradau labai patogius Amber Paper folijos lapus. Jie tvirti, neplyšta, yra patogaus dydžio ir gerai prilaiko net ir kiek perkrautą kebabą (išbandyta). Be to, jie atsparūs karščiui, o po kepimo padeda ilgiau išlaikyti šilumą.
Vištieną marinavau natūraliame jogurte su indiškais prieskoniais: garam masala, imbieru, rūkyta paprika ir kuminu. Skonis ne aštrus, pakankamai švelnus, bet šildantis, kurį derinau su kebabuose įprastai naudojamais ingredientais: šviežiu kopūstu, agurkais, pomidorais. Daržovių dėjau nemažai, bet jei norisi daugiau vištienos – galima ingredientų kiekius koreguotis pagal save.
Vištieną moviau ant iešmo ir kepiau orkaitėje, bet galima kepti ant grilio ar keptuvėje be iešmo. Jogurtinis padažas su kalendromis ir mėtomis suteikia gaivumo. Jei kalendrų nemėgstate, galima naudoti mėtas ar keisti jas petražolėmis.
Vištienos tikka naminiai kebabai gali tapti itin greitais pietumis, jei daržoves susipjaustysite ir vištieną užsimarinuosite ar netgi išsikepsite iš anksto ir sandariai laikysite šaldytuve. Beliks viską greitai susukti į tortiliją ir trumpai apkepti.
Vištienos tikka naminiai kebabai
admin Pietums norisi kažko sotaus, bet neapsunkinančio? Šie vištienos tikka naminiai kebabai su gaiviu padažu yra puikus balansas. Vištiena su švelniu… Idėjos pietums Kebabai, greiti pietūs, sveiki pietūs, greitas maistas namuose, naminiai kebabai, kebabų receptas, vištienos kebabai, kebabai su vištiena European SpausdintiIngredientai
Keptai vištienai:
- 400 g vištienos filė
- 120 g natūralaus jogurto
- 3-4 skiltelių česnako
- 1 a.š. malto imbiero
- 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
- 1,5 a.š. garam masala prieskonių
- 1/2 a.š. malto kumino
- Žiupsnelio maltos aitriosios paprikos (jei norisi aštriau)
- Žiupsnio druskos (jei naudojate garam masala prieskonius su druska – gali neprireikti)
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. aliejaus + papildomai kepimui
Jogurto padažui:
- 200 g natūralaus arba graikiško jogurto
- 2 v.š. smulkintų kalendrų (galima pamaišyti su mėtomis; jei nemėgstate kalendrų – tiks ir petražolės)
- Šlakelio citrinos sulčių
- 1/3 a.š. česnako miltelių
- Druskos, juodųjų pipirų
Kebabams papildomai reikės:
- 3-4 tortilijų
- 3-4 saujų smulkiai pjaustyto kopūsto (maišiau baltagūžį ir raudongūžį)
- 2-3 plonai pjaustytų agurkų
- 1 didelio pomidoro
Gaminimas
- Vištieną supjaustykite šašlyko dydžio gabalėliais. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir įtrinkite vištieną. Pamarinuokite šaldytuve bent valandą, o geriausia per naktį.
- Orkaitę įkaitinkite iki 210 °C temperatūros. Sumaukite vištieną ant iešmelių. Šiek tiek mažesnio ilgio, nei iešmeliai, kepimo indą ištieskite kepimo folijos lapais ir sudėkite iešmelius taip, kad jie laikytųsi virš indo ir kepant sultys subėgtų ant folijos.
- Apšlakstykite trupučiu aliejaus ir kepkite orkaitėje apie 12-13 min. Pašlakstykite išsiskyrusiomis sultimis, apverskite, apšlakstykite trupučiu aliejaus ir kepkite dar apie 8-10 min. Kad geriau apskrustų, įjunkite grilio funkciją, pakelkite iešmelius aukštai orkaitėje ir kepkite dar apie 3-5 min. (tik stebėkite, kad neišsausėtų ir neapdegtų). Taip marinuotą vištieną taip pat galite kepti ant grilio arba keptuvėje be iešmo (tokiu atveju, prieš marinuojant, vištieną pjaustykite mažesniais gabalėliais).
- Jogurto padažui sumaišykite visus ingredientus.
- Tortilijų centrą patepkite puse šaukšto padažo, dėkite pjaustytus kopūstus, agurkus, pomidorus, keptą vištieną ir dar kelis šaukštus padažo. Susukite kaip kebabą, apačią sutvirtinant folijos lapu, ir apkepkite grilyje.
- Valgant skanu vis papildomai pasigardinti jogurto padažu.
Receptas ir reklama sukurta bendradarbiaujant su Amber Paper.
