
Mini Pavlovos su avietiniu kremu, uogomis ir pistacijomis – desertas, kuris sužavės savo elegancija ir subtilumu. Tai tobulas saldėsis, kurį galima prilyginti meno kūriniui. Šios mini Pavlovos susideda iš:
- traškaus, maloniai saldaus ir lengvo lyg debesėlis morenginio krepšelio;
- gaivaus, šiek tiek rūgštoko avietinio kremo – jį galima pasaldinti ir šiek tiek daugiau, tačiau nerekomenduoju, nes morengas yra pakankamai saldus, o rūgštesnis kremas yra puiki atsvara;
- šviežių uogų – rinkausi avietes ir braškes;
- subtilaus pistacijų akcento, kuris suteikia papildomo traškumo ir riešutinio skonio.
Nedidelės, elegantiškos Pavlovos – puikus pasirinkimas, kai norisi pasilepinti ar paminėti ypatingą progą. O geriausiai akimirką su nuostabiu desertu papildo Freixenet nealkoholinio putojančio vyno taurė. Pusiau sausas, lengvo, gaivaus, vaisiško skonio ir nuostabiai gražios spalvos Freixenet Rose 0,0% tobulai dera prie morenginio Pavlovos deserto ir skoniu, ir estetika. Belieka mėgautis malonia patirtimi.

Nors Pavlovos desertu mėgstu pasimėgauti ir kavinėje ar restorane, visai nebūtina eiti į restoraną norint paragauti šio konditerijos stebuklo. Mini Pavlovos desertus pagaminti namuose yra labai paprasta. Tereikia kelių neįmantrių ingredientų, visiškai sauso indo, plaktuvo ir šiek tiek laiko morengams išplakti bei pilnai išdžiovinti. Jei vis dar nedrąsu, esu detaliai aprašiusi, kaip iškepti tobulus morengus, šiame įraše.


Mini Pavlovos su avietiniu kremu, uogomis ir pistacijomis
admin Mini Pavlovos su avietiniu kremu, uogomis ir pistacijomis – desertas, kuris sužavės savo elegancija ir subtilumu. Tai tobulas saldėsis, kurį… Saldus stalas Mini Pavlovos, Pavlovos su avietiniu kremu, Pavlovos tortas, Tortas Pavlova, Pavlovos desertas, morengas, morenginis tortas, morenginis desertas European SpausdintiIngredientai
Morengui:
- 4 kiaušinių baltymų (130 g)
- 260 g cukraus
- 1 a.š krakmolo (geriau kukurūzų, bet tinka ir bulvių)
- 1 a.š. citrinos sulčių
- Žiupsnelio druskos
Kremui:
- 120 g grietinėlės
- 180 g rikotos
- 1 v.š. cukraus pudros
- 12 g šaltyje džiovintų aviečių (jei norite paprasto balto kremo, galite nenaudoti)
Viršui:
- Saujos uogų (naudojau avietes ir braškes)
- Saujos nesūdytų pistacijų branduolių
Gaminimas
- 200 g cukraus sumalkite kavamale į cukraus pudrą.
- Kiaušinių baltymų plakimui naudokite visiškai sausą, švarų metalinį arba stiklinį indą. Baltymus labai svarbu plakti viena kryptimi.
- Baltymus su druska paplakite iki pirmų putų. Nuolat plakant viena kryptimi, maždaug kas pusę minutės-minutę dėkite po šaukštą cukraus. Kai visas cukrus pasibaigs, toliau plakant po šaukštą dėkite cukraus pudrą. Dar šiek tiek paplakite, išjunkite plaktuvą ir, patrindami masę tarp pirštų, patikrinkite, ar neliko neištirpusio cukraus grūdelių. Masė gali likti šiek tiek šiurkšti, bet neturi būti stambesnių cukraus kristalų. Iš viso plaku apie 15 min.
- Įberkite krakmolą, įpilkite actą ir darsyk trumpai paplakite, kol įsimaišys.
- Sudėkite masę į konditerinį maišelį su stambiu žvaigždės formos antgaliu ir ant kepimo popieriumi ištiestos skardos formuokite krepšelius. Krepšelius taip pat galite formuoti tiesiog šaukštu, vienam krepšeliui naudojant po 2-3 šaukštus morenginės masės.
- Džiovinkite iki 90 °C įkaitintoje orkaitėje apie 2 val. Palikite užvertoje orkaitėje per naktį arba kol pilnai atvės.
- Kremui šaltyje džiovintas avietes sutrinkite kavamale iki miltelių ir persijokite, kad neliktų sėklyčių.
- Šaltą grietinėlę suplakite su cukraus pudra iki standumo. Sudėkite rikotą ir trumpai paplakite iki vientiso kremo. Įmaišykite aviečių miltelius.
- Morenginius krepšelius pripildykite avietiniu kremu. Sudėkite uogas (dalį jų galite šiek tiek patrinti, aš patryniau avietes) ir pabarstykite pistacijomis.

Aš mini Pavlovas dažniausiai gaminu tada, kai gaminant kitus desertus, lieka kiaušinių baltymų, nes tai – tikriausiai skaniausias būdas jiems sunaudoti. Bet jei norėsite pasigaminti šias mini Pavlovas ir trūks minčių, kur sunaudoti trynius, noriu rekomenduoti dar kelis labai skanius desertus, kuriems prireiks kiaušinių trynių:




Sukurta bendradarbiaujant su Freixenet nealkoholinis.
#reklama