Dvi labai skanios idėjos pusryčiams, savaitgalio brunch’ui ar tiesiog užkandžiui: sumuštiniai su citrinos žievele gardinta rikota, lašiša ir laiškiniais česnakais bei skrebučiai su burrata, pomidorais ir pesto. Kurį sumuštinį pasirinktumėt? Abu skirtingi, bet tokie puikūs, kad man sunku nuspręsti, kuris patiko labiau.
Paslaptis – kokybiški ingredientai, o vienas svarbiausių – duona. Šviežut šviežutėlė, kvepianti ir itin turtingo skonio, kurią kiekvieną rytą tiesiai iš krosnies į lentynas patiekia „Mon Ami“ kepyklėlė. Jos kolekcijoje puikuojasi daugiau nei 12 rūšių duonos, kepamos tik su natūraliu, pačių „Mon Ami“ meistrų gaminam raugu.
Aš šįkart ragavau 4 skirtingas duonas. Apie kiekvieną iš jų papasakosiu ir jums.
Tradicinė, saldžiarūgštė tikroji MOČIUTĖS duona kepama autentiškai, lyg prieš daugybę metų – su natūraliu ruginiu raugu, pilno grūdo miltais ir lietuvišku medumi. Labai patiko mano močiutei!:)
KETURIŲ SĖKLŲ duona – traški, ypatingai drėgna, švelnaus skonio, gausi saulėgrąžų, linų sėmenų, moliūgų sėklų, avižinių dribsnių. Labai skanu valgyti su įvairiais sūriais. Sveika ir mano skoniui – tobula. Būtent ją pasirinkau sumuštiniams su rikota, lašiša ir laiškiniais česnakais.
RUGINĖ DUONA SU KANAPIŲ SĖKLOMIS – maistinga ir soti. Tai viena populiariausių „Mon Ami“ duonų. Mėgstama ir vaikų, ir suaugusiųjų dėl ypač švelnaus, salstelėjusio skonio. Kepama su natūraliu ruginiu raugu, be mielių, pasižymi toookiu maloniu kanapių sėklų traškumu!
SPELTŲ MILTŲ DUONA SU KANAPIŲ SĖKLOMIS – išties išskirtinė. Tvirta plutelė ir minkštas vidus. Pirmą dieną puri ir lengva, kitą dieną paskrudinta – kvapni ir labai traški. Kepama su natūraliu „Mon Ami“ meistrų gaminamu raugu, labai tinka ruošti toast’us, puikiai išlaiko visus ingredientus nepermirkusi. Itin mėgiama restoranų, kurie vertina kokybę ir gerą skonį. Antra mano favoritė po KETURIŲ SĖKLŲ duonos. Ją pasirinkau skrebučiams su burrata, pomidorais ir bazilikų pesto ir sekančią dieną juos kartojau, nes šie sumuštiniai tikrai labai skanūs.
Kviečiu pasigaminti bent vieną variantą, bet rekomenduoju abu!
Sumuštiniai su rikota ir lašiša bei su burrata, pomidorais ir pesto
admin Dvi labai skanios idėjos pusryčiams, savaitgalio brunch’ui ar tiesiog užkandžiui: sumuštiniai su citrinos žievele gardinta rikota, lašiša ir laiškiniais česnakais… Pusryčiai sumuštiniai, pusryčių idėjos, pusryčiai, sumuštinių idėjos, sumuštiniai su lašiša, sumuštiniai su burrata, šviežia duona European SpausdintiIngredientai
2 sumuštiniams su rikota, lašiša ir laiškiniais česnakais reikės:
- 70 g rikotos sūrio
- 50 g sūdytos lašišos
- 2 riekelių keturių sėklų duonos iš „MonAmi kepyklėlės“
- 1 a.š. smulkintų krapų
- Nuo 1/2 citrinos nutarkuotos žievelės
- Šiek tiek smulkintų laiškinių česnakų
- Druskos, juodųjų pipirų
2 skrebučiams su burrata, pomidorais ir pesto reikės:
- 1 rutuliuko burrata sūrio (125 g)
- 7 vyšninių pomidorų
- 2 riekių speltų miltų duonos su kanapių sėklomis iš „MonAmi kepyklėlės“
- 5 a.š. bazilikų pesto (naudojau naminį)
- Saujelės gražgarsčių
- 1/2 skitelės česnako
- Druskos, juodųjų pipirų
- Kelių bazilikų lapelių (nebūtina)
Stiklainėliui naminio bazilikų pesto reikės:
- 50 g šviežių bazilikų lapelių
- 40 g tarkuoto kietojo sūrio
- 40 g sausoje keptuvėje kepintų kedrinių pinijų (galima rinktis kitus riešutus, bet su kedrinėmis pinijomis skaniausia)
- apie 50 ml ypač tyro kokybiško alyvuogių aliejaus (pasirinkimas svarbus, nes aliejus lems pesto skonį)
- 1 česnako skiltelės (jei mėgstat labai švelniai – dėkit pusę, norit aitriau – galima ir daugiau)
- Nemažo šlakelio citrinos sulčių
- Druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
Sumuštinių su rikota, lašiša ir laiškiniais česnakais gaminimas:
- Rikotą sumaišykite su smulkintais krapais ir citrinos žievele. Įdėkite druskos ir pipirų.
- Paskrudintą duoną aptepkite rikota.
- Ant viršaus dėkite sūdytos lašišos griežinėlius.
- Pagardinkite laiškiniais česnakais, druska ir pipirais.
Skrebučių su burrata, pomidorais ir pesto gaminimas:
- Pomidorus perpjaukite per pusę. Pabarstykite druska ir pipirais.
- Pakrudintą duoną įtrinkite česnako skiltele.
- Užtepkite po 2 šaukštelius bazilikų pesto ir paskleiskite plėšytą burratą.
- Sudėkite gražgarstes ir pomidorus.
- Pagardinkite bazilikų lapeliais, druska ir pipirais.
- Šaukštelį pesto suskystinkte šlakeliu vandens ir apšlakstykite skrebučius.
Bazilikų pesto gaminimas:
- Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite grūstuvu arba elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
- Jei pesto atrodo kiek per tirštas, įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Mon Ami“ kepyklėle.
#reklama