Vafliai sutverti savaitgaliams, o gal savaitgaliai – vafliams? Nors paprastai renkuosi saldžius vaflius, kartais norisi paįvairinimo. Kartu su Kauno grūdais kviečiame išsikepti nesaldžius vaflius su sūriu ir sviestiniu moliūgu. Mūsų šeimai labai patiko. Per trumpą laiką kepėme jau tris kartus. Skaniausi švieži, todėl rekomenduoju valgyti iškart. Puikiai dera su kreminiu sūriu, traškiu vytintu kumpiu ir krapais, bet, žinoma, galite sugalvoti ir kitų pagardų. Svarbiausia jų negailėti.
Nesaldūs vafliai su sūriu ir moliūgu
admin Vafliai sutverti savaitgaliams, o gal savaitgaliai – vafliams? Nors paprastai renkuosi saldžius vaflius, kartais norisi paįvairinimo. Kartu su Kauno grūdais… Pusryčiai blynai, vafliai, belgiški vafliai, savaitgalio pusryčiai, lėti pusryčiai, brunchas, vafliai su suriu, nesaldus vafliai, belgiski vafliai, vafliai pusryciams European Spausdinti
Porcijos: 9-10 vnt. vaflių
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 3 kiaušinių
- 200 ml vandens
- 70 g kietojo sūrio
- 150 g burokine tarka sutarkuoto sviestinio moliūgo
- 250 g Kauno grūdų „Bajoriškų“ kvietinių miltų
- 50 ml liesos grietinėlės (10-12% rieb.)
- 70 g sviesto
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. druskos
- Saujos petražolių ir krapų
- Tepamo kreminio varškės sūrio (patiekimui, pagal poreikį)
- 6-7 griežinėlių pjaustyto vytinto kumpio
Gaminimas
- Vytinto kumpio griežinėlius šiek tiek paplėšykite ir sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. arba kol kumpis taps traškus. Stebėkite, kad neapdegtų. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
- Sviestą ištirpinkite ir atidėkite.
- Kiaušinius su druska elektriniu plaktuvu suplakite iki purios masės. Įmaišykite grietinėlę ir apie pusę kiekio vandens. Sudėkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Paplakite, kol įsimaišys. Supilkite likusį vandenį ir dar sykį trumpai paplakite.
- Įmaišykite tirpintą sviestą, sūrį, tarkuotą moliūgą, smulkiai supjaustytas petražoles ir krapus (šiek tiek krapų ir petražolių pasilikite vafliams papuošti).
- Kepkite įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus. Vaflius dėkite ant grotelių, kad liktų traškūs.
- Jei per daug atvėsta, prieš patiekiant vos pašildykite vaflinėje. Patiekite su kreminiu sūriu, skrudintu vytintu kumpiu, krapais ir petražolėmis.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama