

Jau senokai gaminau šiuos daugelio bandytus ir Instagram’e pagarsėjusius biscotti pagal @amelijak, tik vis nepasidalindavau. Mums jie labai patiko. Valgosi kaip saulėgrąžos: sukramtai vieną ir ranka jau tiesiasi antro. Ir nors jie gali stovėti pakankamai ilgai, mes suvalgėme greitai!

Originaliame recepte naudojamos razinos, o aš pusę jų pakeičiau džiovintomis spanguolėmis, kurios čia labai tiko. Jei gaminsite, rekomenduoju jų būtinai įdėti.


Biscotti su kokosų aliejumi, migdolais, razinomis ir spanguolėmis
admin Jau senokai gaminau šiuos daugelio bandytus ir Instagram’e pagarsėjusius biscotti pagal @amelijak, tik vis nepasidalindavau. Mums jie labai patiko. Valgosi kaip… Desertai desertas, sausainiai, biscotti, skanumynai, piknikui, prie kavos, prie arbatos, itališki desertai European Spausdinti
Porcijos: Didelė skarda sausainių
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 60 g nerafinuoto kokosų aliejaus
- 60 g tyro alyvuogių aliejaus
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 3 stiklinių miltų
- 1 a.š. druskos
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 stiklinės migdolų
- 1/4 stiklinės razinų
- 1/4 stiklinės džiovintų spanguolių
Gaminimas
- Pakepinkite migdolus sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
- Tešlos gaminimui patogiausia naudoti virtuvinį kombainą (plaktuvą). Abiejų rūšių aliejų išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
- Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, suberkite į tešlą ir išplakite iki vientisos, birios masės.
- Sudėkite razinas, spanguoles ir migdolus ir ranka įminkykite į tešlą.
- Ant stalo padalinkite tešlą į dvi dalis ir suformuokite du tvirtus ilgus batonus. Perkelkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje (be vėjelio) 35 min.
- Išimkite skardą ir palikite biscotti 2-3 min. pravėsti, bet neilgiau, kad per daug nesukietėtų. Dideliu peiliu supjaustykite į piršto storio gabaliukus ir perkelkite atgal į skardą. Kepkite dar 10-15 min.
- Atvėsinkite ir laikykite sandariame inde. Paprasti ir labai skanūs sausainukai!


