Nors vafliai su kvietiniais miltais, cukrumi ir sviestu labai skanūs, kartais mane pagauna noras paieškoti alternatyvų. Ne pirmą sykį bandžiau iškepti sveikesnius vaflius, bet jie pavykdavo tai per minkšti, be traškumo, tai per kieti, tai šiaip neskanūs. Užsikabinau mėginti, kol pavyks. Ir priėjau tokių išvadų:
- Vafliams traškumo gali suteikti ne tik sviestas, bet ir kukurūzų krakmolas ir/ar ryžių miltai.
- Kepiniai iš ryžių miltų pavyksta kietesni, todėl juos reikia maišyti su kitais miltais. Pasirinkau avižinius.
Tai štai – vafliai be kviečių, be cukraus ir be sviesto. Lengvai gali tapti ir be glitimo, jei pasirinksite avižinius miltus ar susimalsite dribsnius be glitimo.
Avižinių ir ryžių miltų vafliai
admin Nors vafliai su kvietiniais miltais, cukrumi ir sviestu labai skanūs, kartais mane pagauna noras paieškoti alternatyvų. Ne pirmą sykį bandžiau… Blynai ir vafliai blynai, vafliai, belgiški vafliai, savaitgalio pusryčiai, lėti pusryčiai, brunchas European Spausdinti
Porcijos: 3-4
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 2 mažesnių sunokusių bananų (jei didesni – dėkit 1,5 banano)
- 3 kiaušinių
- 45 g kokosų aliejaus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. vanilės pastos ar ekstrakto
- 300 ml augalinio pieno
- 60 g kukurūzų krakmolo
- 120 g ryžių miltų
- 120 g avižinių miltų
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Bananus sutrinkite šakute.
- Į trintus bananus įmuškite kiaušinius ir masę šiek tiek suplakite.
- Sudėkite druską, vanilės pastą ar ekstraktą, supilkite ištirpintą kokosų aliejų ir pieną. Suplakite.
- Sudėkite kukurūzų krakmolą, su kepimo milteliais sumaišytus abiejų rūšių miltus ir dar kartą suplakite. Neišsigąskite, masė bus skystoka.
- Kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje. Prieš pradedant kepti pirmą blyną, galite šiek tiek ją patepti kokosų aliejumi.
- Iškeptus vaflius iškart dėkite ant grotelių (pavyzdžiui, atvertoje orkaitėje), kad nesuminkštėtų.