Vaflių ir blynų receptuose dažniausiai vyrauja moliūgų tyrė ir tai puiku, tačiau jos reikia būti pasiruošus iš anksto. Šiuos vaflius gaminau su tarkuotu moliūgu, tad procesas tikrai neužtruks.
Rekomenduoju rinktis saldų ir aromatingą moliūgą, kuris suteiktų tešlai daugiau skonio, geriausia – sviestinį. Gaminau ir su paprastu moliūgu, ir su sviestiniu, tad galiu palyginti ir pastarasis patiekale „suskambėjo“ daug šauniau.
Taip pat rinkitės jums labiausiai patinkantį augalinį pieną. Pastebėjau, kad skirtingas pienas gali turėti įtakos blynų ir vaflių skoniui. Jei augalinis pienas visai nesaldintas ir labai neutralaus skonio, o vaflius mėgstate saldesnius, gali prireikti šiek tiek daugiau saldiklio, nei nurodyta recepte.
Bionaturalis kokosų aliejus vafliams suteiks malonaus kokosų kvapo, o ryžių ir kukurūzų miltai leis juos ragauti ir tuo atveju, jei netoleruojate glitimo.
Moliūginiai vafliai be glitimo ir pieno produktų
admin Vaflių ir blynų receptuose dažniausiai vyrauja moliūgų tyrė ir tai puiku, tačiau jos reikia būti pasiruošus iš anksto. Šiuos vaflius… Saldus stalas blynai, vafliai, belgiški vafliai, savaitgalio pusryčiai, lėti pusryčiai, brunchas, be glitimo, be pieno produktų European SpausdintiIngredientai
- 3 kiaušinių
- 200 g burokine tarka sutarkuoto sviestinio moliūgo
- 230 g augalinio pieno (naudojau kokosų)
- 2 v.š. cukraus ar kito saldiklio
- 50 g kokosų aliejaus
- 160 g ryžių miltų
- 80 g kukurūzų miltų
- 80 g migdolų miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 v.š. kukurūzų krakmolo
- 1 a.š. maltos ciberžolės
- Šlakelio vanilės ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite.
- Sumaišykite visų rūšių miltus su kepimo milteliais ir kukurūzų krakmolu.
- Trynius išplakite su cukrumi iki purumo. Įplakite pusę pieno, tuomet pusę miltų mišinio, likusį pieną ir likusius miltus. Įmaišykite moliūgą, kokosų aliejų, maltą ciberžolę ir vanilės ekstraktą.
- Atskirai išplakite baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps stabilūs, apvertus indą liks vietoje. Atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą, maišant iš apačios į viršų. Nepermaišykit, kad tešla liktų puri.
- Kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje, prieš dedant tešlą vaflinę patepdami kokosų aliejumi. Iškepusius vaflius dėkite ant grotelių (pavyzdžiui, pravertoje orkaitėje), išlaikant tarpus.
- Skanaukite su mėgstamais priedais. Aš rinkausi apelsinų miltelius ir klevų sirupą.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Bionaturalis.
#reklama