
Kokosiniai ledai – antrasis bandymas gaminti ledus, kurių nereikia permaišyti, nes jų sudėtyje naudojamas kondensuotas pienas. Praėjusį sykį gaminau braškinius, jie taip pat buvo skanūs, tačiau juose buvo šiek tiek juntamas kondensuoto pieno skonis. Kokosiniuose jo nejutau, nes juose dominuoja vien kokosai.
Kokosų drožles paskrudinau, kol tapo auksinės, kad skonis labiau atsiskleistų. Dar norėjau pagardinti baltuoju šokoladu, manau, kad jis puikiai tiktų, bet saldumo man ir taip užteko, todėl susilaikiau.

Šiems ledams paruošti neprireiks ledų aparato ir netgi nereikės permaišyti paruoštos masės. Tiesiog sumaišysite kelis ingredientus, įdėsite į šaldiklį ir lauksite rezultato. Tikiuosi, kad dar spėsite šiltomis dienomis paskanauti.
Jei kokosiniai ledai yra vieni iš jūsų mėgstamų, taip pat rekomenduoju kokosinius ledus sausainyje.


Kokosiniai ledai
admin Kokosiniai ledai – antrasis bandymas gaminti ledus, kurių nereikia permaišyti, nes jų sudėtyje naudojamas kondensuotas pienas. Praėjusį sykį gaminau braškinius,… Saldus stalas ledai, ledų receptai, naminiai ledai, vasaros desertai, kokosai, kokosų desertai European SpausdintiIngredientai
- 250 g kokosų kremo (24% rieb.)
- 200 ml grietinėlės (35% rieb.)
- 180 g saldinto kondensuoto pieno
- 60 g kokosų drožlių
- 1 vanilės ankšties
Gaminimas
- Kondensuotą pieną, kokosų kremą ir grietinėlę prieš gaminimą laikykite šaldytuve.
- Kokosų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Per pusę perpjaukite vanilės ankštį ir išskobkite sėklas.
- Kokosų kremą sumaišykite su kondensuotu pienu ir vanilės sėklomis iki vientisos masės. Sudėkite apie 2/3 kokosų drožlių.
- Iki standumo išplakite ir švelniai įmaišykite grietinėlę.
- Supilkite į indą, kuriame šaldysite, apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis ir įdėkite į šaldiklį per naktį ar kol sutvirtės (bent 5-8 val.)
