
Ne paslaptis, kad desertus gaminti man yra įdomiausia ir smagiausia. Tad ir dalyvaudama Veggoshop iššūkyje “Savaitė be mėsos ir pieno produktų”, be desertų apsieiti negalėjau. Kondensuoto karvės pieno alternatyvą esu jau anksčiau naudojusi tortų gamybai ir man pasirodė, kad tai yra puikus pakaitalas netoleruojantiems pieno produktų. Gavusi šį kokosų skanėstą dovanų iš Veggoshop , iškart pagalvojau, kad bus desertas, bet ilgai svarsčiau kokį pagaminti.

Nusprendžiau, kad žiema – ne kliūtis valgyti ledus ir nudžiuginau šeimą ledais sausainiuose. Jų neliko per kelis „užėjimus“. Suvalgyta iki paskutinio kąsnelio, o tai – man pats tikriausias patvirtinimas, kad buvo labai skanu.
Kokosiniai ledai pagaminami labai paprastai ir greitai, tik prireiks šiek tiek kantrybės, kol sušaldysit šaldiklyje. Perspėju: saldūs, todėl rinkitės nesaldžius sausainius. Galit šiek tiek sumažinti kondensuoto pieno kiekį, bet ne per daug, kad nesusidarytų krisleliai.


Kokosiniai ledai sausainyje
admin Ne paslaptis, kad desertus gaminti man yra įdomiausia ir smagiausia. Tad ir dalyvaudama Veggoshop iššūkyje “Savaitė be mėsos ir pieno… Desertai ledai, kokosiniai ledai, veganiška, veganiškas desertas, veganiški ledai, kokosai, kokosų pienas European SpausdintiIngredientai
- 400 ml plakamosios kokosų grietinėlės (naudojau Nature’s charm, turėtų tikti ir 24% tirštas kokosų kremas)
- 150 g kondensuoto kokosų pieno (naudojau Nature’s charm iš Veggoshop)
- Žiupsnelio maltos vanilės
- Saujos kokosų drožlių
- Žiupsnelio druskos
- Sausainių – pagal poreikį (rekomenduoju mažiau saldžius; patogiau naudoti kvadratinius)
- Kelių a.š. riešutų pastos apšlakstymui (naudojau lazdyno riešutų pastą)
Gaminimas
- Elektriniu plaktuvu išplakite kokosų grietinėlę su vanile ir druska.
- Kambario temperatūros kondensuotą kokosų pieną sudėkite į grietinėlę ir trumpai išplakite iki vientisos masės.
- Į formą ar formeles, kuriose šaldysite, įtieskite maistinę plėvelę ir sudėkite pirmą sausainių sluoksnį. Paskirstykite ledų masę, apibarstykite kokosų drožlėmis ir sudėkite antrą sausainių sluoksnį. Uždenkite maistine plėvele ir šaldykite šaldiklyje per naktį ar ilgiau. Ilgiau palaikyti – skanesni.
- Apšlakstykite lazdyno ar kitų riešutų pasta ir kelioms minutėms grąžinkite į šaldiklį, kad sustingtų.
- Pjaustykite pagal sausainių formą ir ragaukite!



Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Veggoshop.
#reklama