
Na čia toks skambus užvadinimas: „…nelieka abejingų“. Bet tikrai, jei kompanija išrankesnė, sūrio pyragas dažnu atveju – geras pasirinkimas. Jis patinka daugeliui.
Esu pasidalinusi Amaretto sūrpyragio ir šokoladinio sūrpyragio receptais, bet pačio paprasčiausio taip ir neįkėliau. Atrodo, na taigi visi jį kepa, visi žino, visi turi savo receptą. Vis tik, jei recepto neturit, jų jūroje kartais lengva pasimesti ir sunku atsirinkti ką bandyti, o ko ne, kas verta dėmesio, kas ne. Aš manau, kad šis – vertas jūsų dėmesio.

Tiesa, skonis toks subjektyvus dalykas, kad visad pasitikrinu: nunešu vieniems, perduodu kitiems, o tada ir tretiems, kamantinėju: „ar skanu?“, „ko trūksta?“,„tai kiek balų duodat??“. Žodžiu, tiesiai šviesiai sakant, nervinu su savo klausimais!
O iš tiesų, nėra ką ir klausinėti, viskas ir taip aišku: labai geras, super geras, be galo skanus sūrio pyragas. Na, dėl šventos ramybės, tai nuomonė ne tik mano. Vis tik buvo iškamantinėta ir išklausinėta, sulaukta neprašytų skambučių su šūksniais „oho“,„nerealu“, „labai skanu“ ir panašiai. Tai dabar klausiu jūsų: kada kepat, m?


Keptas sūrio tortas
admin Na čia toks skambus užvadinimas: „…nelieka abejingų“. Bet tikrai, jei kompanija išrankesnė, sūrio pyragas dažnu atveju – geras pasirinkimas. Jis… Saldus stalas tortas desertas pyragas sūrio pyragas European SpausdintiIngredientai
Pagrindui reikės:
- 160 g sausainių
- 70 g sviesto
Sūrio tortui reikės:
- 750 g kreminio sūrio (aš naudoju 500 g maskarponės ir 250 g rikotos sūrio arba abiejų po pusę)
- 120 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 70 g graikiško jogurto
- 2,5 v. š. kukurūzų krakmolo (jei neturite, tiks ir kvietiniai miltai)
- 3 v.š. citrinos sulčių
- nuo 1 ekologiškos citrinos nutarkuotos žievelės (nebūtina)
- 1 a.š. vanilės pastos ar ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Ištirpinkite sviestą, susmulkinkite sausainius ir sumaišykite. Į atsegamą 20 cm torto formą įtieskite kepimo popieriaus lakštą ir suverskite sausainių masę. Suformuokite pagrindą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje iki 10 min. Atvėsinkite.
- Visi kreminio sluoksnio ingredientai turi būti kambario temperatūros. Jei naudojate elektrinį plaktuvą, pasirinkite mažiausią galingumą ir plakite trumpai, tik kol įsimaišo ingredientai.
- Kreminį sūrį sumaišykite su cukrumi, vanilės pasta ar esktraktu ir žiupsneliu druskos.
- Įmaišykite graikišką jogurtą.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno paplakant.
- Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.
- Sudėkite kukurūzų krakmolą ir trumpai išplakite iki vientisos masės.
- Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo. Kepkite vandens vonelėje arba orkaitės apačioje padėkite karštu vandeniu pripildytą kepimo skardą, o pyragą statykite kiek aukščiau, ant grotelių ar kitos skardos. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
- Sumažinkite kaitrą iki 120 °C ir kepkite dar apie 60 min. Ar iškepė, tikrinkite pajudindami: pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys dar šiek tiek liūlantis.
- Iškepusį pyragą palikite kambario temperatūroje atvėsti ir palaikykite šaldytuve 12 val.
- Puoškite kuo tik norite: aptepkite citrinų kremu, apipilkite uogų tyre, šokoladu ar karamele, puoškite uogomis, vaisiais ar riešutais, užpilkite iš uogų ar vaisių tyrės paruošta želė… O galite ir nieko nedaryti – jis ir vienas labai skanus.



2 Komentarai
[…] Klasikinį – taip pat labai labai geras, ypač jei pasigaminsite želė iš turimų šaldytų uogų ar vaisių ir ja padengsite per naktį šaldytuve palaikyto pyrago viršų. Pavyzdžiui, labai tinka apelsinų, braškių, aviečių, mangų želė. […]
[…] Klasikinis sūrio pyragas – taip pat labai labai geras, ypač jei pasigaminsite želė iš turimų šaldytų uogų ar vaisių ir ja padengsite per naktį šaldytuve palaikyto pyrago viršų. Pavyzdžiui, labai tinka apelsinų, braškių, aviečių, mangų želė. […]