Iškepiau šią skanią galette ir sekantį rytą jos jau neliko. Dukra atsisakė, nes figos, suprask, ne lygis, bet mes su vyru dėl to tikrai nenusiminėm.
⠀
Priklausomai nuo pasirinkto džemo, uogienės ar kremo, ši figų galette įgis skirtingą poskonį, tad rinkitės tokį, kokį tikrai mėgstate. Aš turėjau jau pustuštį stiklainėlį kaštonų kremo, kurį padovanojo Itališka krautuvėlė, tai jį ir užbaigiau. Kremo skonis tikrai gan stipriai jautėsi ir šiuo atveju tai buvo didelis pliusas.
Mano akimis, taip pat labai geri deriniai būtų apelsinų/ persikų / aviečių/ braškių/ kriaušių džemai ar uogienės, be abejo – obuolienė. Galette man tuo ir patinka, kad yra ne tik greitai paruošiama ir iškepama, bet ir įdarų – begalybė variantų.
Tiesa, figas šįsyk vis tik pirkau specialiai – nesinori praleisti jų sezono. Šviežias figas aš rimčiau atradau tik praėjusiais metais, todėl šis vaisius man vis dar yra viliojanti naujovė.
Galette su figomis
admin Iškepiau šią skanią galette ir sekantį rytą jos jau neliko. Dukra atsisakė, nes figos, suprask, ne lygis, bet mes su… Desertai desertas, obuolių pyragas, pyragas, rudeniški receptai, figos European SpausdintiIngredientai
- 220 g šviesių speltų miltų
- 100 g šalto sviesto
- 2 v. š. cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 45 ml šalto vandens
- 6-7 figų
- 2-3 v.š. pasirinkto džemo (naudojau Antichi Sapori Camuni kaštonų kremą)
- 1/3 v.š. rudojo cukraus
- 1 putpelės kiaušinio
Gaminimas
- Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi. Įtarkuokite šaltą sviestą ir trinkite rankomis, kol jis įsimaišys į miltus. Įmaišykite vandenį, bet ne visą iš karto, šiek tiek palikite. Formuokite tešlą ir stebėkite: jei ji per sausa, gerai nesulimpa, įpilkite dar vandens. Suformuokite rutulį ir palaikykite šaldytuve 1 val.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ploną apskritimą (kočioti patogu tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų).
- Ant tešlos paskirstykite džemą, palikdami kraštus neapteptus. Išdėliokite skiltelėmis supjaustytas figas, užlankstykite tešlos kraštą ir aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Itališka krautuvėle.
#reklama