Brusketa su pomidorais ir mocarela yra mano šio sezono topas! Tas tįstantis mocarelos sūris ir sultingi pomidorai… Kepiau jau n kartų, nes paprasčiau nebūna – tik keli ingredientai, kurie garantuoja nuostabų skonį. Svarbiausia, naudokite kokybiškus, tuomet brusketos tikrai bus labai skanios. Pomidorai turėtų būti sunokę, bazilikai švieži, alyvuogių aliejus ypač tyras ir gero skonio, balzamikas tirštas ir aromatingas. Man labiau patinka tamsi ciabatta duona, bet tai jau skonio reikalas – galite rinktis ir šviesią. Manau, brusketa su pomidorais ir mocarela patiks daugeliui! Būtinai išsikepkite, o aš eilinį sykį kartosiu. Gal jau šį savaitgalį :).
Beje, jei mėgstate pomidorus ir cukinijas, verta užmesti akį į dar kelis receptus:
Brusketa su pomidorais ir mocarela
admin Brusketa su pomidorais ir mocarela yra mano šio sezono topas! Tas tįstantis mocarelos sūris ir sultingi pomidorai… Kepiau jau n… Užkandžiai brusketos, bruschetta, brusketa, vakarėlio užkandis, vakarėliui, užkandžiai, mangai, brusketos su pomidorais European Spausdinti
Porcijos: 6 brusketos
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 6 riekelių ciabatta duonos (naudojau tamsią)
- 125 g mocarelos
- Apie 20 vyšninių pomidorų (arba keli įprasto dydžio, supjaustyti griežinėliais)
- Saujos baziliko lapelių
- 1 skiltelės česnako
- Gero ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Kokybiško tiršto kreminio balzamiko acto
- Jūros druskos dribsnių
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
- Ciabatta duoną patepkite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 min., kol taps šiek tiek traški.
- Duonos riekeles kelis kartus perbraukite česnako skiltele.
- Ant riekelių sudėkite plėšytą mocarelą ir pjaustytus pomidorus. Pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite balzamiku.
- Kepkite orkaitėje dar maždaug 8 min.
- Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite baziliko lapeliais.