Ar mėgstat abrikosus? Aš mėgstu, todėl išsikepiau šį puikų prancūzišką pyragą! Pyragas su abrikosais ir migdoliniu įdaru paruošiamas greitai, jo gaminimas visai nekomplikuotas. Tiek tešlos, tiek įdaro gaminimas nesudėtingas. Jį sudaro keli sluoksniai:
- Skanus trapios tešlos krepšelis – kad gaminimas būtų paprastesnis, galite jš tiesiog įlipdyti į formą, kočioti nėra būtina.
- Minkštas migdolinis įdaras, gaminamas iš migdolų miltų, sviesto, kiaušinių ir cukraus. Prancūziškai jis vadinamas frangipane.
- Ant viršaus patupdyti, džemu gardinti abrikosai.
Mano pyragas buvo nesaldus, netgi rūgštokas, nes krepšelio ir abrikosų aptepimui naudojau nesaldintą persikų džemą. Su vaniliniais ir jogurtiniais ledais mums buvo pats tas. Mėgstantiems saldžiau gal būtų norėjęsi truputėlio daugiau cukraus, bet jei naudosite saldintą džemą, manau, kad cukraus tikrai nepritrūks. Jei džemas labai saldus, taip pat nepersistenkite juo aptepdami abrikosus ir pagrindą, kad saldumas išliktų saikingas.
Siūlau skanauti su ledais, nes jie bei pyragas su abrikosais ir migdoliniu įdaru yra tiesiog nuostabus derinys. Sekančią dieną netgi pasišildėme kelis atvėsusio pyrago gabaliukus ir vėl užsidėjome ledų – dvigubas malonumas garantuotas.
taip pat rekomenduoju migdolinį pyragą su obuoliais.
Pyragas su abrikosais ir migdoliniu įdaru
admin Ar mėgstat abrikosus? Aš mėgstu, todėl išsikepiau šį puikų prancūzišką pyragą! Pyragas su abrikosais ir migdoliniu įdaru paruošiamas greitai, jo… Saldus stalas pyragas su abrikosais, abrikosai, pyragas, migdolinis pyragas European SpausdintiIngredientai
Trapiai tešlai:
- 240 g kvietinių miltų
- 30 g migdolų miltų
- 150 g šalto sviesto + gabalėlio formai ištepti
- 50 g cukraus pudros
- 1 didelio kiaušinio
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 3 kiaušinių
- 130 g sviesto
- 100 g cukraus
- 130 g migdolų miltų
- 40 g kvietinių miltų
- 2 v.š. amareto likerio arba 1 a.š. migdolų ekstrakto (nebūtina)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 9-10 abrikosų
- 3 v.š. persikų ar abrikosų džemo
Gaminimas
Tešlos paruošimas:
1. Elektriniu kombainu ar smulkintuvu sutrinkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, cukraus miltelius, migdolų miltus ir druską, tik kol ingredientai susimaišys (jei neturite, galite trinti rankomis).
2. Įmaišykite kiaušinį.
3. Įsijokite miltus. Smulkintuvu sumaišykite iki trupinių ir suformuokite rutulį. Nepermaišykite ir neminkykite. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 20 min.
4. Kepimo formą patepkite sviestu. Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir įtieskite arba tiesiog įlipdykite rankomis į formą. Palikite šaldytuve, kol ruošite įdarą.
Įdaro gaminimas:
1. Minkštą, kubeliais supjaustytą sviestą suplakite su cukrumi iki purumo.
2. Plakant po vieną sudėkite kiaušinius.
3. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir, jei naudojate – amaretą ar migdolų ekstraktą.
4. Įmaišykite miltus, sumaišytus su migdolų miltais.
5. Trapios tešlos pagrindą aptepkite 1,5 v.š. džemo ir ant viršaus paskirstykite paruoštą įdarą.
6. Abrikosus perpjaukite per pusę ir aptepkite likusiu džemu ar sumaišykite su juo, kad gerai juo pasidengtų. Lengai paspaudžiant sudėkite abrikosus ant įdaro ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
7. Skaniausia valgyti šiltą su ledais.