Ar ir jūsų namuose prisikaupė pomidorų ir cukinijų? Tuomet nepraleiskit šio recepto! Pyragas su pomidorais, cukinija ir sūrio-džiūvėsėlių trupiniais padės sunaudoti bent jų dalį :). Netikėtai šių sodo gėrybių gavau visai nemažai. Išsekus dažniausiai naudojamiems receptams, užsimaniau išbandyti kažką naujo. Sudomino amerikietiškas pomidorų pyragas, bet jis man pasirodė šiek tiek per riebus.
Tai sveikesnė amerikietiško pomidorų pyrago versija, kurią improvizuodama papildžiau šviežia jauna cukinija. Receptas yra kilęs iš pietinės JAV dalies ir ruošiamas su nemažu kiekiu majonezo. Norėjau mažiau riebaus patiekalo, todėl vietoje majonezo sumaišiau graikišką jogurtą ir kreminį sūrį. Labai patiko, kad įdaras drėgnas, sūrio daug ir jis taip skaniai tįsta!
O žinote, kokia dalis geriausia? Traškūs sūrio ir „Kikkoman“ panko džiūvėsėlių trupiniai ant viršaus. Jie gardžiai apskrunda ir suteikia pyragui tekstūrų įvairovės. Nuoširdžiai, tie trupiniai lyg vyšnia ant torto! Aš nenorėjau uždengti gražių pomidorų ir cukinijų sluoksnių, todėl trupinius bėriau saikingai, bet būtų galima jų užberti ir šaukštu ar keliais daugiau.
Panko džiūvėsėliai nuo įprastų skiriasi savo tekstūra. Jie yra stambesni, sausesni ir daug traškesni. Patariu šiam receptui naudoti būtent juos, kad sūrio-džiūvėsėlių plutelė iškeptų išties traški. Verčiau nesigundykit jų keisti įprastais džiūvėsėliais – pastarieji labiau sugeria drėgmę, todėl gali nesusidaryti traški plutelė.
Pyragas su pomidorais, cukinija ir sūrio-džiūvėsėlių trupiniais skaniausias tik iškepęs, šiltas. Valgykit jį vos pravėsusį, kol trupiniai gardžiai traška, o sūris tįsta!
Vis tik natūralu, kad viso galite nesuvalgyti, kaip nutiko ir mums. Sekančią dieną pyrago gabalėlius galima pašildyti ir sūris vėl aptirps. Trupiniai traškūs jau nebus, bet valgyti vis vien bus skanu. Nors pyragas puikus ir vienas, šalia taip pat galite patiekti lengvas salotas.
Pyragas su pomidorais, cukinija ir sūrio-džiūvėsėlių trupiniais
admin Ar ir jūsų namuose prisikaupė pomidorų ir cukinijų? Tuomet nepraleiskit šio recepto! Pyragas su pomidorais, cukinija ir sūrio-džiūvėsėlių trupiniais padės… Idėjos pietums nesaldus pyragas, kikkoman, panko džiūvėsėliai, pomidorai, cukinijos, cukiniju pyragas, pyragas su pomidorais, receptai su pomidorais, amerikietiskas pyragas European SpausdintiIngredientai
Trapiai tešlai reikės:
- 240 g kvietinių miltų
- 130 g sviesto + gabalėlio formai patepti
- 1 kiaušinio trynio
- 3-3,5 v.š. ledinio vandens
- Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų
- Po 1 a.š. džiovinto baziliko ir raudonėlio
Įdarui reikės:
- 2-3 vidutinio dydžio pomidorų (naudojau 2, bet kitąsyk dėčiau 3, man norėjosi šiek tiek daugiau)
- 1 nedidelės jaunos cukinijos (peraugusios netiks, per daug vandeningos)
- 200 g fermentinio sūrio (gouda ar kt.)
- 90 g kietojo sūrio (parmezano ar kt.)
- 125 g mocarelos
- 3 v.š. tepamojo sūrio
- 3 v.š. graikiško jogurto
- 1 kiaušinio baltymo
- 1 v.š. kvietinių miltų
- Druskos, juodųjų pipirų ir česnakų granulių
Sūrio-džiūvėsėlių trupiniams reikės:
- 5 v.š. „Kikkoman“ panko džiūvėsėlių
- 30 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- 2 a.š. tirpinto sviesto
Gaminimas
Trapios tešlos gaminimas:
- Miltus sumaišykite su druska ir prieskoniais. Įmaišykite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą ir virtuviniu kombainu arba rankomis arba sutrinkite iki trupinių. Įmaišykite kiaušinio trynį ir vandenį. Suformuokite tešlą ir palaikykite šaldytuve apie 20 min.
- Plonai iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Įtieskite į sviestu pateptą kepimo formą, subadykite šakute ir palaikykite šaldytuve dar apie 20 min.
- Į kepimo formą ant paruoštos tešlos įtieskite kepimo popieriaus lakštą ir priberkite pupelių. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Išimkite pupeles bei kepimo popierių ir kepkite dar apie 5 min.
Įdaro gaminimas:
-
- Pomidorus ir cukiniją supjaustykite griežinėliais (pomidorus pjaustykite peiliu, o cukinijai patogiausia naudoti smulkiai pjaustančią daržovių pjaustyklę – mandoliną).
- Daržoves pabarstykite druska ir pipirais, patieskite ant popierinių rankšluosčių ir palikite bent 15-30 min., kad išsiskirtų sultys. Kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, nuspauskite, kad drėgmės būtų kuo mažiau. Jei pomidoro vidinė dalis su sėklomis atsiskiria, jos galite nenaudoti, kad pyragas iškeptų tvirtesnis.
- Sumaišykite tepamąjį sūrį, graikišką jogurtą, iki lengvų putų paplaktą kiaušinio baltymą ir miltus. Sutarkuokite ir suberkite fermentinį, kietąjį ir mocarelos sūrius. Pagardinkite druska, pipirais ir česnakų granulėmis.
- 3 v.š. panko džiūvėsėlių sumaišykite su kietuoju sūriu ir tirpintu sviestu. Trumpam atidėkite.
- Likusiais 2 v.š. džiūvėsėlių apibarstykite pyrago pagrindą.
- Ant viršaus išdėliokite cukinijų griežinėlius. Pomidorų šiam sluoksniui aš nedėjau, bet šiek tiek gailėjausi, nes valgant man norėjosi, kad jų būtų daugiau. Jei jūs naudojate 3 pomidorus, išdėliokite ir dalį pomidorų. Ant jų paskleiskite pusę sūrių mišinio.
- Vėl dėliokite cukinijų griežinėlius ir dalį pomidorų griežinėlių. Ant jų paskleiskite likusį sūrių mišinį.
- Sudėkite likusius cukinijų ir pomidorų griežinėlius. Tolygiai apibarstykite sūrio-džiūvėsėlių trupiniais.
- Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min. Patiekite šiltą. Skanu valgyti vieną, bet šalia taip pat labai tiktų salotos.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Kikkoman“ | Reklama.