
Tiesiog puikus skonių derinys. Sunokę pomidorai, bazilikai, trijų rūšių sūriai. Dominuoja būtent feta, bet ją sumaišius su rikota gauname visai kitokios konsistencijos ir skonio produktą. Pagalvojau, kad tokį sūrių mišinį taip pat darysiu užkandžiams, sumuštinukams ir panašiems patiekalams.

Nesaldus pyragas su cukinijomis, pomidorais ir fetos kremu
admin Tiesiog puikus skonių derinys. Sunokę pomidorai, bazilikai, trijų rūšių sūriai. Dominuoja būtent feta, bet ją sumaišius su rikota gauname visai… Idėjos pietums pyragas, nesaldus pyragas, rikotos pyragas, pyragas su pomidorais, cukinijų pyragas, pomidorai ir feta European Spausdinti
Porcijos: 6-8
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 275 g sluoksniuotos bemielės tešlos
- 2 vidutinių pomidorų
- 1 jaunos cukinijos
- 200 g fetos sūrio
- 300 g rikotos sūrio
- Nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 60 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- Baziliko lapelių
- Druskos, juodųjų pipirų, persilado
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Ant kepimo skardos su kepimo popieriumi išvyniokite sluoksniuotos tešlos lakštą. Palikę kelių cm kraštines, nepilnai įpjaukite tešlą, kad kepdami kraštai pakiltų (lyg įpjautumėte rėmelį). Tešlą iki rėmelio subadykite šakute. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimkite.
- Atpjaukite nedidelį fetos sūrio gabaliuką ir atidėkite. Likusį fetos sūrį sutrupinkite ir sutrinkite smulkintuvu ar blenderiu. Sudėkite rikotos sūrį ir sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite kietąjį sūrį, pagardinkite druska, pipirais, persiladu ir smulkiai tarkuota citrinos žievele. Įdarą paskirstykite ant sluoksniuotos tešlos.
- Sudėkite plonai supjaustytus cukinijų ir pomidorų griežinėlius. Apibarstykite likusiu fetos sūriu. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
- Pagardinkite baziliko lapeliais ir alyvuogių aliejumi.

2 Komentarai
Ačiū už receptus. O nuotraukos tai be galo gražios. Norisi kiekvieną tyrinėti 🙂
Malonu girdėti, kad patinka! Labai ačiū už komentarą 🙂