Tiršti, aromatingi ir net triskart mažiau saldūs marmeladai per 5 minutes? Misija įmanoma!
Trumpai verdant išsaugome ne tik ryškią spalvą, bet ir daugiau vitaminų, o skanauti tirštą, neišskydusią uogienę su sveikais uogų gabaliukais daug maloniau. Kokia gi paslaptis? Viskas labai paprasta – mums padės „Dansukker“ cukrus marmeladams. Tereikia kelias minutes pavirti uogas su šiuo cukrumi ir palikti atvėsti. Dėl sudėtyje esančio iš uogų ir vaisių išgaunamo pektino vėsdamas marmeladas stipriai sutirštėja, o šermukšnių uogose randamas kalio sorbatas apsaugo nuo rūgimo ir pelijimo, todėl galima dėti gerokai mažiau cukraus.
Prisipažinsiu, uogienėmis mūsų namus paprastai aprūpina mama ir močiutė (didelis ačiū joms!), o man jų virimas visad atrodė per ilgas ir nuobodus procesas. Nuomonę pakeičiau, visai neužtrukau, avietėms išties užteko vos 5 minučių, šilauoges paviriau 7 minutes. Marmeladai maloniai nustebino ir tirštumu, ir ryškia spalva, ir išskirtiniu, šviežių uogų skoniu su citrusinių vaisių nata. Ketinu būtinai išsivirti daugiau. Net negaliu nuspręsti kuris marmeladas skanesnis – aviečių su apelsinais ar šilauogių su citrinomis. Pabandykit abu, tikiu, kad nenusivilsit!
O skanauti marmeladus kviečiu su puikiais varškiniais orkaitėje keptais Dutch baby blyneliais. Jiems labai patogu naudoti keksiukų formą (tik nedėkite popierinių formelių, nes tešla prie jų prilips), bet tinka ir bet kokios kitos orkaitei tinkamos formeles ar formos. Galite kepti net ir vieną didelį Dutch baby blyną. Tešlą galima ruošti iš karto, bet labai patogu ją užmaišyti iš vakaro, o ir blyneliai tuomet iškepa daug skanesni. Argi ne puiku savaitgalio rytą pabudus tik supilstyti tešlą į formeles, iškart pašauti į orkaitę ir po 15 minučių jau ištraukti garuojančius blynelius? Man, kaip asmeniui, kuris ilgokai savaitgalio rytą stovi prie keptuvės, kol visai šeimai prikepa blynų, tai tikrai didelis privalumas.
Varškinius Dutch baby blynelių tešlą saldinau labai saikingai, todėl iškepusius dar pabarsčiau „Dansukker“ cukraus pudra. Jos visuomet turiu spintelėje ir naudoju desertams ar saldiems pusryčiams pagardinti.
Aviečių ir šilauogių marmeladai su varškiniais dutch baby blynais
admin Tiršti, aromatingi ir net triskart mažiau saldūs marmeladai per 5 minutes? Misija įmanoma! Trumpai verdant išsaugome ne tik ryškią spalvą,… Pusryčiai Aviečių ir šilauogių marmeladas ir varškiniai dutch baby blynai European SpausdintiIngredientai
Aviečių marmeladui su apelsinais:
- 350 g aviečių
- nuo 1 apelsino nutarkuotos žievelės (netarkuokite baltosios dalies, kad neapkarstų)
- 50 ml apelsino sulčių
- 115 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
Šilauogių marmeladui su citrina:
- 350 g šilauogių
- nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 50 ml citrinos sulčių
- 115 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
Varškiniams Dutch baby blyneliams:
- 3 kiaušinių
- 150 ml pieno
- 150 g kreminės varškės pyragams (arba labai gerai pertrintos)
- 100 g kvietinių miltų
- 1 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- Žiupsnelio druskos
- 2 v.š. tirpinto sviesto arba kokosų aliejaus
- Saujelės aviečių
- Saujelės šilauogių
- „Dansukker“ cukraus miltelių (pabarstymui)
Gaminimas
Aviečių marmelado su apelsinais gaminimas:
- Puode sumaišykite nuplautas avietes, apelsino sultis ir žievelę. Kaitinkite, kol pradės garuoti.
- Maišydami suberkite cukrų marmeladams ir virkite apie 5 min. ant silpnos ugnies, vis šiek tiek pamaišant.
- Supilkite į sterilizuotą stiklainį ir sandariai uždarykite. Palikite pilnai atvėsti. Marmeladas atrodys skystas, bet vėsdamas jis sustings. Laikykite vėsioje vietoje. Atidarius, laikykite šaldytuve.
Šilauogių marmelado su citrina gaminimas:
- Puode sumaišykite nuplautas šilauoges, citrinos sultis ir žievelę. Kaitinkite, kol pradės garuoti.
- Maišydami suberkite cukrų marmeladams ir virkite apie 7-8 min. ant silpnos ugnies, vis šiek tiek pamaišant.
- Supilkite į sterilizuotą stiklainį ir sandariai uždarykite. Palikite pilnai atvėsti. Atvėsęs marmeladas stipriai sutirštės. Laikykite vėsioje vietoje. Atidarius, laikykite šaldytuve.
Dutch baby blynelių kepimas:
-
- Keksiukų formą įdėkite į orkaitės vidurį ir įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
- Suplakite kiaušinius su druska, cukrumi, pienu, kremine varške, vanilės ekstraktu ir citrinos žievele.
- Suberkite persijotus miltus ir dar paplakite, kol tešla taps vientisa.
- Išimkite įkaitusią keksiukų formą iš orkaitės. Ištepkite sviestu arba kokosų aliejumi ir trumpam grąžinkite į orkaitę, kad riebalai įkaistų.
- Išdalinkite tešlą į 12 keksiukų formos dalių (popierinių formelių nenaudokite – tešla prie jų lips). Įdėkite po 3-4 uogas ir kepkite apie 15-17 min., kol blyneliai iškils ir šiek tiek apskrus.
- Blynelius atsargiai išimkite iš keksiukų formos ir apibarstykite cukraus milteliais. Patiekite su aviečių bei šilauogių marmeladais ir šviežiomis uogomis.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Dansukker.
#reklama