Šiandien mano gimtadienis, o gimtadienį, mano manymu, reikia švęsti skaniai. Kas, jei ne gimimo diena, geriausiai primena, kaip greitai bėga laikas ir kaip verta pasidžiaugti kiekviena minute? Manau, kad gyvenimas tiesiog per trumpas valgyti neskanų ar beskonį maistą, todėl ragaukim ir susikurkim kuo daugiau skanių akimirkų. Šią šventinę dieną nusprendžiau pasidalinti išties puikiu, skoniais turtingu receptu, kuris tiks ir romantiškam vakarui, ir draugų susibūrimui ar vakarėliui. Nereikia sudėtingų receptų, kad sukurtumėte įspūdingą gurmanišką užkandį. Prireiks tik keleto kokybiškų ingredientų bei orkaitės ir keptas Camembert sūris su keptomis balzaminėmis vynuogėmis atsidurs ant jūsų stalo. O nuo jo, viliuosi, kad ištirps akimirksniu :).
Pikantiškas, kremiškas, švelnios tekstūros, burnoje tirpstantis keptas Camembert sūris puikiai kontrastuoja su saldžiomis, sultingomis orkaitėje keptomis ir dar šiltomis balzaminėmis vynuogėmis. Tikras malonumas šį užkandį kabinti traškiais sviestiniais krekeriais ir skanauti su Barone Montalto Passivento 0,0% vytintų vynuogių stiliaus nealkoholiniu raudonuoju vynu. Šis ryškiai raudonos spalvos nealkoholinis vynas su raudonųjų uogų aromatu ir prieskonių užuomina išlaiko išskirtines savybes, prilygstančias originaliam vynui. Puikus laikas garantuotas.
Keptas Camembert sūris su keptomis balzaminėmis vynuogėmis
admin Šiandien mano gimtadienis, o gimtadienį, mano manymu, reikia švęsti skaniai. Kas, jei ne gimimo diena, geriausiai primena, kaip greitai bėga… Užkandžiai Keptas Camembert, Keptas Camembert su vynuogėmis, Camembert sūris, Keptas Camembert sūris, Užkandis, Užkandis vakarėliui, Užkandis prie vyno European SpausdintiIngredientai
- 1 Camembert sūrio (250 g)
- 250 g raudonųjų vynuogių
- 5-6 šakelių čiobrelio
- 1 v.š. skysto medaus
- 1 v.š. tiršto balzaminio acto
- Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Žiupsnio druskos dribsnių ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Krekerių (patiekimui)
Gaminimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
- Vynuoges nuskabykite nuo kekės ir suberkite į kepimo indą. Apibarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Sudėkite medų. Įberkite 4 čiobrelio šakeles ir kepkite orkaitėje apie 25-30 min., kol suminkštės.
- Tuo tarpu paruoškite Camembert sūrį. Jei sūris medinėje dėžutėje, galite išimkti jį iš dėžutės, išvynioti iš pakuotės, sūrį grąžinti į medinę dėžutę ir joje kepti. Jei naudojate sūrį ne medinėje dėžutėje, jį dėkite ant kepimo folijos ir padarykite nedidelius bortelius, kad prilaikytų formą.
- Sūrio viršuje padarykite negilias įpjovas. Į jas prikimškite ir ant sūrio viršaus pribarstykite likusio čiobrelio. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
- Kai vynuogės iškepa, jas išimkite iš orkaitės, sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite Camembert sūrį apie 15-20 min.
- Iškepusį sūrį patiekite gilesnėje lėkštėje. Vynuoges galite dėti į tą pačią lėkštę ant sūrio ir šalia jo arba patiekti atskirame dubenėlyje. Kabinkite sūrį ir vynuoges krekeriais ir skanaukite.
Jei ruošiate didesnį vakarėlį, kuriam prireiks daugiau užkandžių, peržiūrėkite ir kitus užkandžių kategorijos receptus. Skanių įspūdžių!
Sukurta bendradarbiaujant su Barone Montalto nealkoholinis.
#reklama