Šis varškės ir baltojo šokolado tortas su braškėmis yra daugeliui patikusio mano varškės, balto šokolado, mandarinų ir aviečių torto variacija. Mandarinus ir avietes pakeičiau braškėmis ir tortas jau šiek tiek kitoks. Man iš tiesų labai skanūs abu tortai, net negaliu išskirti favorito.
Braškių sezonas, žinoma, seniausiai prabėgęs, bet tuo ir puikus šis tortas, kad šviežios braškės jam nėra būtinos. Viršutiniam sluoksniui visuomet trinu šaldytas uogas, o į baltąjį sluoksnį šviežių uogų galite ir neįdėti. Nors aš vis tik dedu, jei tik pavyksta rasti saujelę skanių braškių ar aviečių.
Varškės kremo sluoksnyje yra pakankamai baltojo šokolado, todėl tortą saldinau labai saikingai. Mano nuomone, saldumo užtenka, tad geriau nepersaldinti jo įdedant papildomai. Tortas tiks ne tik pasilepinti, bet ir šventinį stalą papuošti.
Varškės ir baltojo šokolado tortas su braškėmis
admin Šis varškės ir baltojo šokolado tortas su braškėmis yra daugeliui patikusio mano varškės, balto šokolado, mandarinų ir aviečių torto variacija.… Saldus stalas tortas, desertas, varškės tortas, želė tortas, lengvas desertas, tortas kalėdoms varškė, varškės desertas, braškinis tortas, baltojo šokolado tortas European SpausdintiIngredientai
Pagrindui reikės:
- 170 g kokosų skonio sausainių (naudojau Selga)
- 80 g sviesto
Varškės ir baltojo šokolado sluoksniui reikės:
- 400 g kreminės varškės (naudoju Lidl varškę pyragams iš kibirėlio)
- 100 g lieso graikiško jogurto
- 200 ml grietinėlės (35-36% rieb.)
- 3 v.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. cukraus
- 150 g baltojo šokolado
- 1 a.š. vanilės pastos arba ekstrakto
- 10 g želatinos (visada renkuosi Dr.Oetker, jei naudosite kitą, gali būti reikalingas didesnis kiekis)
- 50 ml pieno arba vandens (naudojau augalinį pieną)
- 100 g šviežių, gabalėliais supjaustytų braškių (nebūtina, taip pat galima keisti avietėmis)
Braškių želė sluoksniui reikės:
- 330 g braškių tyrės (atitirpinu ir sutrinu šaldytas braškes)
- 70 g cukraus
- 14 g želatinos (renkuosi Dr.Oetker, jei naudosite kitą, gali būti reikalingas didesnis kiekis)
- 50 ml vandens
Gaminimas
Pagrindo gaminimas:
- Ištirpinkite sviestą, susmulkinkite sausainius ir sumaišykite.
- Į 20-22 cm dydžio atsegamos torto formos dugną įtieskite arba po konditeriniu žiedu patieskite kepimo popierių. Jei turite, formos vidų apjuoskite acetato juosta – bus paprasta išimti tortą ir torto kraštas bus tolygus. Suformuokite sausainių pagrindą ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Varškės ir baltojo šokolado sluoksnio gaminimas:
- Visi produktai, išskyrus grietinėlę, turi būti kambario temperatūros.
- Kreminę varškę sumaišykite su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis ir vanilės pasta arba ekstraktu.
- Ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Jei naudosite mikrobangų krosnelę, tirpinkite nustatę 800W galingumą, intervalais po 20 sekundžių, po kiekvieno intervalo labai gerai išmaišant. Palikite šiek tiek atvėsti, kad šokoladas nebūtų karštas.
- Įmaišykite tirpintą šokoladą į varškės masę.
- Želatiną užpilkite pienu arba vandeniu ir išbrinkinkite.
- Iki purumo išplakite grietinėlę ir padėkite į šaldytuvą, kol jos prireiks.
- Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol pilnai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių.
- Į ištirpusią želatiną įdėkite kelis šaukštus varškės kremo ir iškart intensyviai išmaišykite šluotele. Vis įdėkite po kelis šaukštus ir greitai maišykite, kol sudėsite apie trečdalį masės.
- Tolygiai sumaišykite abi mases. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai viena kryptimi išmaišykite silikonine mentele. Dalį kremo supilkite ant sausainių pagrindo, išdėliokite pjaustytas braškes ir supilkite likusį kremą. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
Braškinio sluoksnio gaminimas:
- Pašildykite braškių tyrę su cukrumi, kol cukrus ištirps.
- Želatiną užpilkite vandeniu, išbrinkinkite. Pašildykite ant lėtos ugnies, kol pilnai ištirps (nevirkite).
- Į ištirpusią želatiną, nuolat maišant iš lėto supilkite braškių tyrę. Jei masė per šilta, palikite truputį atvėsti, tik stebėkite, kad nepradėtų stingti.
- Supilkite ant varškės sluoksnio ir palikite pilnai sustingti (geriausia, per naktį).