
Ši šokoladinė moliūgų duona, o gal teisingiau būtų sakyti – šokoladinis moliūgų pyragas, yra minkštas, drėgnas ir tiesiog puikus. Labai skanus šiltas, bet dėl tešloje naudojamo tarkuoto moliūgo nesausėja ir kelias dienas laikomas šaldytuve. Moliūgas tik sudrėkina pyragą ir suteikia saldumo, bet jo skonis nėra juntamas, dominuoja kakavos ir šokolado skonio natos. Tekstūros ir traškumo suteikia karijų riešutai. Beje, karijas galite keisti ir kitais mėgstamais riešutais.

Tikrai labai pasisekęs ir nesudėtingas kepinys! Tereiks sutarkuoti moliūgą ir sumaišyti visus ingredientus dubenyje. Šis šokoladinis moliūgų pyragas mūsų namuose buvo keptas jau ne kartą, nes patiko visiems. Tikiu, kad su Kauno grūdų aukščiausios rūšies kvietiniais miltais (550C) ir jums viskas puikiai pavyks. Juk vėsiajam sezonui įsibėgėjus, skanus kepinių kvapas namuose – privalomas. O jei tas kvapas šokoladinis…na, ar gali būti geriau?


Šokoladinis moliūgų pyragas
admin Ši šokoladinė moliūgų duona, o gal teisingiau būtų sakyti – šokoladinis moliūgų pyragas, yra minkštas, drėgnas ir tiesiog puikus. Labai… Saldus stalas moliūgų pyragas, šokoladinis pyragas, moliūgų duona, šokoladas, šokoladinė moliūgų duona, pyragas su moliūgu European SpausdintiIngredientai
- 250 g smulkiai sutarkuoto moliūgo
- 170 g „Kauno grūdų“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550C)
- 3 kiaušinių
- 70 g rudojo cukraus
- 90 g sviesto
- 30 g nesaldintos kakavos miltelių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. vanilės pastos
- 50 g juodojo šokolado
- Saujos karijų riešutų
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti.
- Šokoladą supjaustykite smulkiais gabalėliais ir atidėkite.
- Miltus ir kakavos miltelius persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
- Kiaušinius lengvai išplakite su cukrumi ir druska. Įmaišykite vanilės pastą ir tirpintą sviestą.
- Sudėkite miltų ir kakavos mišinį ir švelniai išmaišykite tešlą, kol neliks sausų miltų.
- Sudėkite tarkuotą moliūgą, pusę šokolado gabalėlių ir išmaišykite.
- Į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę (ne mažesnę kaip 21×12 cm dydžio) kekso formą supilkite tešlą.
- Apibarstykite likusiais šokolado gabalėliais ir smulkintais riešutais.
- Kepkite iki 180 ᵒC įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Ar iškepė, tikrinkite ties pyrago viduriu įbesdami medinį pagaliuką: prie jo gali prilipti šiek tiek ištirpusio šokolado, bet jis turi neaplipti tešla.



Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais. Daugiau kepinių receptų, kuriuos paruošėme su Kauno grūdais, rasite čia.
#reklama