
Šie blyneliai su lašiša – skanus pasirinkimas nesaldiems pusryčiams! Pagardinti ne tik lašiša, bet ir kreminiu sūriu, žalumynais bei citrina, todėl primena mažus sumuštinukus. Net ir valgyti galima tiek įrankiais, tiek rankomis.
Nors esu saldžių pusryčių mėgėja, kartais išties norisi paįvairinimo. Renkuosi tokį derinį, kai nenoriu saldžių pusryčių, bet blynai vis tik sukasi mintyse. Pačių blynelių receptas bazinis ir gana paprastas, bet kartu su ant jų sluoksniuojamais priedais, pusryčiai tampa ne tokie jau paprasti. Pavadinčiau juos netgi šventiškais.

Ant tokių blynelių tepu natūralų tepamą sūrį, nes toks mūsų šeimai labiausiai patinka. Jei norite pikantiškesnio skonio, taip pat galite rinktis tepamą sūrį su žalumynais ar česnaku.
Naudoju sūdytą lašišą. Jei labiau mėgstate rūkytą, žinoma, puikiai tinka ir ji. Dar vienas mano itin mėgstamas pasirinkimas vietoje lašišos – ikrai. Ypač lydekos, kai tėtis viduržiemy jų prižvejoja. Kai šiam delikatesui ne sezonas, retsykiais juos pakeičiame lašišų ar upėtakių ikrais.

Blyneliai su lašiša (ar su ikrais, jei tik norite) gali atsidurti ant jūsų pusryčių stalo dar šiandien! O su Kauno grūdų EKSTRA kvietiniais miltais gaminti dvigubai paprasčiau, nes jų nereikia sijoti, jie nesušoka į gabalėlius, tešla be pastangų visada pavyksta tikrai vientisa.


Blyneliai su lašiša
admin Šie blyneliai su lašiša – skanus pasirinkimas nesaldiems pusryčiams! Pagardinti ne tik lašiša, bet ir kreminiu sūriu, žalumynais bei citrina,… Pusryčiai blynai, blyneliai, savaitgalio pusryčiai, pusryčių receptas, lašiša nesaldūs pusryčiai European SpausdintiIngredientai
Blyneliams reikės:
- 2 kiaušinių
- 150 ml pieno
- 50 g tepamo sūrio
- 150 g „Kauno grūdų“ EKSTRA kvietinių miltų
- 1 nubraukto a.š. kepimo miltelių
- 1 v.š. smulkiai supjaustytų krapų
- 1 v.š. smulkiai supjaustytų petražolių
- 1/3 a.š. druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Aliejaus kepimui
Patiekimui reikės:
- 4 v.š. tepamo sūrio
- 60 g sūdytos arba rūkytos lašišos griežinėlių
- Saujelės krapų ir žirnių daigų ar kitų žalumynų
- Kelių griežinėlių citrinos
- Žiupsnio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
- Ranka lengvai suplakite kiaušinius su druska, juodaisiais pipirais, smulkintais krapais ir petražolėmis, kol šiek tiek suputos.
- Sudėkite kreminį sūrį ir gerai išmaišykite.
- Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.
- Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
- Kepkite su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Iškepusius blynelius aptepkite kreminiu sūriu, uždėkite sūdytos lašišos, apibarstykite krapais ir žirnių daigais. Užspauskite citrinos sulčių ir patiekite.

Jei esate neabejingi blynams ir vafliams, bet mieliau renkatės nesaldžias jų variacijas, kviečiu peržiūrėti ir šių vaflių su sūriu ir moliūgu receptą.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama
2 Komentarai
Gaila,negaliu įkelti foto,bet tobuli👌😊🥰
Labai smagu, kad patiko! Ačiū už pasidalinimą 🙂